zgodionica 2020 - park ribnjak, zagreb

ZGodionica – open air festival za male i velike vraća se u zagrebački park Ribnjak

Zagrebački dječji festival ZGodionica je ponovo sa nama! Festival se otvara u petak, 21. kolovoza 2020. godine, na starom mjestu – u parku Ribnjak, a bit će sa nama sve do 6. rujna, kada je predviđen povratak u vrtiće i školske klupe. Festival će biti pravo odredište za one željne zabave, edukacije kroz osmijehe i sportske aktivnosti, a ovogodišnji pogram, prema najavama organizatora, će biti bogatiji nego prethodnih godina. Program otvorenja počinje u 10 sati i traje sve do 22 sata i bit će ispunjen zabavnim radionicama, sportovima, animacijskim igrama i predstavama uz koje se može puno naučiti. Najmlađi će uživati u učenju engleskog jezika na drugačiji i zanimljiv način uz Helen Doron, dok će nešto stariji s nestrpljenjem čekati radionice čarobnjaka iz Ministarstva magije na kojima će naučiti izrađivati čarobne štapiće i pisati čarobna pisma pa čak i organizirati uzbudljivi Metloboj.

Udruga Čarobna farma mališane će vikendom poučavati starim zanatima i vještinama, ekipa iz AHA! Pokusa će im otkrivati svijet praktične znanosti, Teta šivalica će svakoga dana pripremati nove izazove na radionici ručnih radova, kreativci iz OMarta će se pobrinuti za kreativno izražavanje, a posebna su iznenađenja pripremili i zagrebački muzeji – Muzej iluzije i Hrvatski prirodoslovni muzej – na čijim će radionicama, sigurni smo, biti podjednako zabavno i poučno.

Sportska livada se ove godine seli na drugu lokaciju, ali ostaje mjesto na kojemu svi mogu zaigrati, između ostaloga, softball ili squash, naučiti tehnike mačevanja i karatea, zaplesati urbane plesove, upoznati capoeiru, isprobati crossfit za djecu i iz prve se ruke upoznati s olimpizmom i olimpijskim vrijednostima.

Tijekom 17 dana festivala skoro cijeli park Ribnjak će biti posvećen i podređen dječjim zanimacijama i njihovu boravku u prirodi. Svaki kutak parka krije neke svoje zanimljivosti i tajne koje tek treba otkriti, a jedna od njih su i konjići udruge Libero iz Petrinje koje čak i oni najmanje hrabri mogu bez straha zajahati i prošetati parkom.

U parku će mališani pronaći i poznate vesele predstave Šarenog svijeta s puno smijeha i plesa, popularni večernji disco, ali i dragu Baku pričalicu koja će pričama za laku noć uspavati i najzaigraniju djecu.

Najveća atrakcija prethodnih godina bio je zipline pa kako bi baš svako dijete stiglo isprobati ovu sigurnu, ali ipak adrenalinsku zabavu, u parku će biti postavljena dva ziplinea te već poznati adrenalinski park sa trampolinom, ninja poligonom i bungee jumpingom.

Svak će dan ZGodionice biti ispunjen aktivnostima u kojima će uživati i djeca i odrasli, a parkom je zanimljivo i samo prošetati.

Roditelji, bake i djedovi i ostali u pratnji djece također će moći uživati, jer je na svakom koraku dostupna i zanimljiva ugostiteljska ponuda za velike i male te chill zona na najvećoj livadi na kojoj smo se opuštali tijekom manifestacije Matoš u ribičiji, ostaje i na ZGodionici!

ZGodionica se u cijelosti održava na otvorenom, što će omogućiti svim posjetiteljima da provedu što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku. Na svakom koraku osigurana su dezinfekcijska sredstva, a posjetitelji se mole da se pridržavaju poznatih epidemioloških mjera zbog pandemije korona virusa.

Ulaz na ZGodionicu kao i na sve radionice, sportske aktivnosti i kazališne predstave je besplatan, a detaljan svakodnevni program bit će dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice. Vidmo se na Ribnjaku!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - -