zgodionica 2022 - bundek zagreb

ZGodionica 2022 – neviđena zabava na Bundeku prije povratka u školske klupe!

ZGodionica je prvi i jedini festival Hrvatskoj koji na jednom mjestu malima i velikima pruža mogućnost spoznavanja i usavršavanja! Uz to, moći će i orijentirati svoje kreativne, umjetničke, sportske, znanstvene, ali i brojne druge afinitete! Zato rezervirajte petak, 26. kolovoza 2022. godine, kada ZGodionica ponovo otvara svoja vrata na zagrebačkom jezeru Bundek.


Najbolji dječji festival ZGodionica točno zna što klincima treba nakon uživanja na moru i prije povratka u školske klupe. A to je još malo lude i nezaboravne zabave! Pred nama je čak 17 dana besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacije. Naravno, tu ćete naći i već poznatu ugostiteljsku livadu s omiljenim snackovima i pićima uz veselu i šarenu scenografiju. A dolazak na ZGodionicu potvrdio je i omiljeni div koji će prespavati i ovogodišnje izdanje.

Sportska livada na Bundeku i ove će godine ugostiti zagrebačke sportske klubove

Tu će klinci i klinceze naučiti sve o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima, squashu, badmintonu, košarci, crossfitu. A uz to što će nešto i naučiti i ludo će se zabaviti uz popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba. Brojne radionice i ove godine priređuju dobro poznata ekipa iz A-HA pokusa (znanstvene radionice), Ministarstva magije (Harry Potter radionice), Universe Dance Crewa (plesne radionice) i Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

A tu su još i luda slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, ples na svili, sadnja i njega biljaka. Možete naučiti i crtati grafite, upoznati se sa zdravom prehranom, ali i još puuuno toga. Super iznenađenje čeka i najmlađe radoznalce – na Bundek dolaze genijalni teacheri i teacherice iz Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni nosovi.

Ove godine ZGodionica ugošćuje baku pletilicu, a razvući će se i zip-line

Tako će mališani, osim usvajanja vještina baratanja iglicom i koncem, naučiti ponešto i o zaboravljenim tehnikama poput makramea. Naravno, ZGodionica ne bi bila to što jest i bez kazališnih predstava Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, dječjeg diska i najljepših priča za laku noć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve. Mogu odahnuti i oni željni malo više adrenalinskih aktivnosti – ne jedna, već dvije linije zipa ponovno su s nama na Bundeku.

Mame, tate, djedovi i bake i svi ostali “veliki” mogu odmoriti i držati klince na oku uz finu klopu i cugu u posebnoj zoni za uživanje. Tamo će pronaći zdrave sokove i sendviče, fine smoothije, burgere, slasne palačinke, kokice i najbolje fritule. I – neka ostane među nama – bit će i koktelčića za odrasle.

ZGodionica 2022 traje na Bundeku od 26. kolovoza do 11. rujna

ZGodionica počinje u petak, 26. kolovoza i trajat će sve do nedjelje, 11. rujna 2022. godine. Otvorenje ovogodišnjeg, petog izdanja, obilježit će veliki znanstveni show koji počinje u 18 sati. Prvi dan mališane očekuje i predstava Šarenog svijeta, igrokaz o Labelku, radionica ručnih radova, Crveni nosovi, dječji disko i puno zabave na sportskoj livadi.

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook ili Instagram stranici ZGodionice. Radno vrijeme festivala je od 16 do 24 sata tijekom tjedna te od 10 do 24 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima se ne naplaćuju.

Tagged