dječji festival zgodionica - bundek zagreb - 2021.

ZGodionica 2021 – kreativni festival za malu i veliku djecu na jezeru Bundek

Dječji festival ZGodionica i u 2021. godini je s nama. Na zagrebačkom park-jezeru Bundek u petak, 20. kolovoza 2021. godine počinje bogati program koji će zainteresirati baš svako dijete. Dodajmo da će za roditelje biti uređena posebna zona za uživanje s ležaljkama, hranom i piće. Četvrto izdanje ZGodionice, prvog dječjeg festivala u Zagrebu, trajat će čak 17 dana, sve do nedjelje, 5. rujna. Festival se održava na južnoj strani Bundeka pokraj dječjeg parka.

Šarenilo i dječji osmjesi i ovog će ljeta odzvanjati u novoj zelenoj oazi festivala – na Bundeku. ZGodionica će i ove godine nuditi edukaciju i upoznavanje s novim kreativnim područjima. Djeca će moći uživati u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije – boravit će u prirodi.


Na sportskoj livadi ZGodionice djeca će moći igrati graničara, povlačiti uže, igrati ragbi, badminton, softball ili squash. Moći će igrati nogomet, crossfit, odbojku, ali i družiti se s našim poznatim sportašima. Suradnja je ostvarena s brojnim sportskim klubovima i savezima koji će demonstrirati svoje sportove. Također, svoje predstavnike će poslati i Hrvatska olimpijska akademija, a predstavit će se i popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba.

ZGodionica dovodio Šahovski klub Caissa koji će mališanima otkriti zanimljiv svijet šaha

Na ovom dječjem festivalu djeca će moći razvijati svoju kreativnost i maštu. Na raspolaganju će im biti “magične” radionice koje ih uz Ministarstvo magije vode u mistični svijet čarobnjaka. Svi koji posjete ZGodionicu moći će učiti kako plesati urbane plesove, šivati u maloj školi domaćinstva, slikati i crtati.

Naučit će kako se brinuti o kućnim ljubimcima, kako njegovati i saditi biljke, a učit će i engleski jezik. Pripremat će zdrave zalogaje i sokiće, gledat će dječje predstave, plesat će u dječjem discu svaku večer i izvoditi pokuse. Uživat će u kreativnim radionicama Hrvatskog prirodoslovnog muzeja i mozgalicama Muzeja iluzija.

U svijet mašte djecu vodi baka Fulvia i njezina pesica Frida

Ona nakon dana ispunjenog aktivnostima čita priče za laku noć. Kao i svake godine, tradicija se nastavlja – vraća se jedna od glavnih atrakcija dosadašnjih godina – zipline. Ove godine bit će instalirane čak dvije linije – za manju i veću djecu. Tu je naravno i kuća diva koji spava (ali morate paziti da ga ne probudite).

Ulaz na ZGodionicu kao i na sve radionice za djecu je, kao i uvijek, besplatan! No, zipline i oslikavanje lica se naplaćuju. Roditelji, djedovi i bake i svi ostali koji stižu s mališanima mogu odmoriti uz hrabu i piće u posebnoj zoni za uživanje. U njoj ćete naći zdrave sokove i smoothije, zdrave sendviče, mini hamburgere, voće, palačinke, kokice i najbolje fritule. Ne brinite, naći će se u ponudi i pokoji koktelčić za odrasle.

Detaljan program bit će dostupan na službenoj Facebook stranici dječjeg festivala ZGodionica. Radno vrijeme je od 16 do 22 sata tijekom tjedna – od ponedjeljka do petka. Vikendom – subotom i nedjeljom – ZGodionica radi od 10 do 22 sata. Vidimo se na otvaranju na Bundeku u petak, 20. kolovoza u 16 sati!

Tagged