zg jazz 2021

ZG JAZZ 2021 – jazz festival trajat će dva dana, a održat će se tri koncerta

Glazbena manifestacija ZG JAZZ i 2021. godine u Zagreb dovodi najbolje jazzere Hrvatske i regije. Jazz festival se održava treću godinu za redom, a svi nastupi će biti u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama. Broj mjesta u publici će biti ograničen, stoga požurite po svoju ulaznicu! ZG JAZZ je ovoga puta u Hrvatskom glazbenom zavodu i trajat će dva dana, a održat će se tri koncerta.

Na Svjetski dan Jazza, u petak, 30. travnja 2021. godine u 12 sati, u podrumskoj prostoriji će samo devet posjetitelja imati priliku bez naknade sudjelovati na JAZZ MASTERCLASS-u saksofonista Saše Nestorovića i pijanista Veljka Glodića.


Isti dan u 18 sati održat će se i koncert The Cool Jazz Dua. Već spomenuti dvojac Saša Nestorović – Veljko Glodić – konačno će imati priliku promovirati svoj novi, autorski CD naslova Lydian Orbit. U 21 sat Radojka Šverko podsjetit će nas na svoj jazz live album As Time Goes By, koji je 2018. godine dospio na drugo mjesto najprodavanijih albuma.

Drugi dan, u subotu, 1. svibnja 2021. godine u 20 sati, održat će se Koncert za dva glasovira: Vasil Hadžimanov i Matija Dedić. Tim koncertom će se pružit svima ono što Hrvatski glazbeni zavod još nije imao prilike pokloniti svojoj publici. To je koncert dvoje pijanista, dvoje virtuoza jazza, istovremeno! Više o jazz glazbi doznajte na Wikipediji.

Tagged