zdenka kovačiček / fotokinoteka

Zdenka Kovačiček u FonoKinoteci – ne propustite intiman koncert velike glazbene dive

Novo jesensko izdanje FonoKinoteke u kinu Kinoteka ugostit će karizmatičnu i bezvremensku glazbenicu Zdenku Kovačiček koja će izvesti najveće hitove sa svog bogatog repertoara, uključujući i nove pjesme s nadolazećeg albuma.

Na vrhu hrvatske glazbene scene Zdenka Kovačiček nalazi se već 60 godina, a ostvarila je i zapaženu međunarodnu karijeru. Nazivaju ju najboljom jazz-rock vokalisticom, vrhunskom izvođačicom bluesa, kao i prvom damom jazza. Poznata je po jedinstvenom vokalu, svestranom pristupu glazbi, energičnim nastupima, zanimljivim interpretacijama i majstorskim improvizacijama.

Status glazbenice ispred svog vremena potvrđuje reizdanje njezinog prvog albuma iz 1978., jednostavno nazvanog Zdenka Kovačiček, koji se pod epitetom rijetke i iznimne ploče sada može pronaći i u svjetskim vinyl shopovima. Njezine pjesme iz razdoblja 70-ih i 80-ih godina nanovo bivaju otkrivene i korištene u novim kontekstima, a stižu i do svjetskih modnih pista – Elektru sa spomenutog albuma veliki dizajner Karl Lagerfeld je odabrao kao glazbenu kulisu za Chanelovu reviju u Parizu.

Tu su i nove domaće obrade popularnih pjesama Frka i Mali crni brat s njezinih ranih izdanja.

Bogatu solističku karijeru gradi po povratku u Hrvatsku 70-ih vješto plivajući u rock, blues, soul i jazz vodama, uz povremene susrete s kazalištem, njezinom drugom ljubavi. Najveći uspjeh u tom polju ostvaruje mjuziklima S ljubavlju, Janis i Ella i Marilyn. Za potonji je ujedno bila i nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta. Trenutno priprema novi album, s kojeg su singlovi Jutarnja frka i Pozitivan primjerak već osvojili radijske etere.

U sklopu FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka, Zdenka Kovačiček nastupit će u pratnji Greenhouse Blues Banda. Koncert će se održati 12. listopada 2019. godine, a počinje u 20.30 sati.

Ulaznice je moguće kupiti po pretprodajnoj cijeni od 60 kuna, dok će cijena ulaznice, ako ih ostane, na dan koncerta iznositi 70 kuna.

Publiku očekuje i posebno iznenađenje – Zdenka Kovačiček ovom će prilikom posjetiteljima koncerta pokloniti svoj dvostruki CD Zlatna kolekcija, koji nije dostupan u regularnoj prodaji.


  • foto: Hrvoje Zalukar

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -

1 thought on “Zdenka Kovačiček u FonoKinoteci – ne propustite intiman koncert velike glazbene dive

Comments are closed.