european music gallery festival 2020 - the zagreb concert

Zagrebački koncert “European Music Gallery Festivala 2020” u Hrvatskom glazbenom zavodu

U koncertnoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u nedjelju, 23. kolovoza 2020. godine u 20 sati, održat će se koncert komornog ansambla sadašnjih i bivših hrvatskih članova European Union Youth Orchestra. Zagrebački koncert dio je European Music Gallery Festivala 2020., serije od 24 koncerata u 19 zemalja diljem Europe, a u kojima sudjeluje 282 glazbenika iz svih 27 zemalja EU-a i Velike Britanije. Svi koncerti slijede odgovarajuće zdravstvene mjere koje su na snazi, kako bi se glazbenicima i publici omogućilo sudjelovanje na izvedbama uživo uz primjerenu socijalnu distancu ili online.

Osnovan davne 1976. godine EUYO – European Union Youth Orchestra uspješno djeluje s jasnom misijom okupljanja najtalentiranijih mladih glazbenika iz svih država članica EU-a u orkestru kojeg pokreće zajednički osjećaj europske baštine, inovativnost i stalna potraga za izvrsnošću.

Koncert će se održati iza zatvorenih vrata, bez publike, a gledatelj diljem svijeta moći će ga pratiti preko internetske stranice euyo.eu, a posvećen je HGZ-u i podrška je donatorskoj kampanji za sanaciju posljedica potresa koji je značajno oštetio zgradu u Gundulićevoj, jednu od najstarijih i najvažnijih kulturnih institucija u Hrvatskoj.

Ansambl koji će preuzeti ulogu orkestra kao kulturnog ambasadora Europske unije čine Barbara Udovčić (violina), Hiwote Tadesse (viola) i Tonka Javorović (violončelo). Na programu su gudački trio Franza Schuberta u B-duru, Serenada u C-duru Ernöa Dohnányia te gudački trio nedavno preminulog poljskog skladatelja Krzysztofa Pendereckog.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -