tus nua - jordi ilić i jelena božić - 2021.

Zagrebački bend Tus Nua promovira album “Horizons” u klubu Močvara

Od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons” zagrebački bend Tus Nua postao je jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike. Ušuljao se na brojne popise najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, čime je utvrdio mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji. Podsjetimo album “Horizons” prekrasan je spoj shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa.

Nakon što su dupkom napunili zagrebačku promociju albuma, njihova pjesma Fight! je odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP. Time su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem. Manje od godinu dana nakon izdavanja prvog albuma, Tus Nua je zasvirala i na INmusic festivalu. A tamo je bend koji čine Jordi Ilić i Jelena Božić proglašena jednim od najboljih izvođača te godine. Njihova glazba je impresionirala čak i post-rock gigante – bend God Is An Astronaut. Tako je Tus Nua odabrana kao predgrupa za njihov koncert u ljubljanskom klubu Kino Šiška.


Kad se radi o međunarodnim turnejama ovaj zagrebački bend nije početnik

Osim Slovenije i Srbije, bend je svirao i u Austriji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Njemačkoj. Bend je nakon svakog koncerta privlačio nove fanove, posebice onih na MENT-u i ESNS-u. Njihova impresivna koncertna biografija se nastavila na WrongFestu, gdje su dijelili pozornicu s bendom Rolo Tomassi i ponovo s God Is An Astronaut.

2019. bend se vratio u studio kako bi radili na svom drugom albumu Nothing Personal, kojeg će i promovirati na koncertu u klubu Močvara. Nastup u klubu na Savi na rasporedu je u četvrtak, 16. prosinca 2021. godine. Močvara se otvara u 19, a koncert počinje u 20 sati. Ulaznica košta 40 kuna u pretprodaji te 50 na dan koncerta. Za ulaz u klub potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu s QR kodom kao i osobnu iskaznicu. Više o bendu Tus Nua doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Video: Tus Nua – Lights Out

Tagged