cloud 68 zagreb 2019

Zagrebački bend Cloud 68 promovira istoimeni album u klubu Močvara

Nakon dugogodišnje pauze, Višeslav Šošić, gitarist, tekstopisac i skladatelj, ponovo se odlučio ozbiljnije primiti gitaru u ruke, pozvavši starog prijatelja Marka Kružića te članove obitelji, Bornu i Mislava, da mu se pridruže. Uz Antona Ovčara na basu, 2013. godine osnovan je sastav Cloud 68. Višeslavove skladbe karakterizira osebujan gitarski rif, na kojeg se oslanjaju Bornine solaže, Antonova i Markova ritam sekcija te Mislavov duboki vokal, ponajviše su rezultat rokerskih upliva koje je sam upijao tijekom čitavog života, od bendova The Pixies, R.E.M., Dinosaur Jr., Buffalo Tom i Teenage Fanclub, do recentnijih The Nationala, Calexica i The Black Keysa.


Bez velikih očekivanja da se vinu u diskografske visine, ovi prijatelji prije svega uživaju u povremenom muziciranju, otvoreni za različite glazbene utjecaje koji se mogu čuti u njihovim skladbama, a Višeslavovi tekstovi variraju od posve osobnih do onih univerzalnih.

Unatrag nekoliko godina Cloud 68 je nastupio na HGF Sessions u Hard Placeu u Zagrebu, zagrebačkom klubu Sax, na plaži Banj šibenskog festivala SuperUho te u predivnom ambijentu Šakan Festivala u Brelima.

Cloud 68 promovirat će svoj istoimeni album u zagrebačkom klubu Močvara, u nedjelju, 3. ožujka 2019. godine. Koncert je besplatan, a počinje u 21 sat.

Album Cloud 68

U studenom 2017. Cloud 68 ušao je u Sunday Studios Svena Pavlovića u Svetoj Nedelji, kako bi snimili album na kojem će u konačnici završiti devet pjesama, a samo snimanje albuma trajalo je gotovo godinu dana. S producentom Svenom Pavlovićem dečki su peglali pjesmu po pjesmu, uklapajući ideje koje su se rađale na licu mjesta, od intervencija u tekstove do mogućnosti koje pruža današnja tehnologija, uzimajući u obzir neizostavnu rockersku podlogu na kojoj su odrasli, bilo da je riječ o klasičnome rocku sedamdesetih ili heavy metalu i popu osamdesetih, do grungea i shoegazea devedesetih.

Album se sastoji od devet pjesama univerzalnih i introspektivnih tekstova osebujne lirike, a glazba seže od balada do rockerskih melodija. Na pojedinim su pjesmama na albumu, osim članova benda, sudjelovali Sven Pavlović i Dunja Bahtijarević, gudači Noami Konforta i Mladen Dervenkar na violinama, Donat Gašljević na violi te Janko Franković na violončelu. Mastering je odrađen u Mercury Mastering, Oceanside CA u SAD-u.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged