zagrebačke mažoretkinje na karibima - 2019

Zagrebačke mažoretkinje održavaju audiciju za prijem novih članica – termini audicije su 17. i 19. rujan

Uspješno provedene audicije od vitalne su važnosti za daljnje uspješno funkcioniranje Zagrebačkih mažoretkinja. U suprotnom, Zagrebačke mažoretkinje neće više moći odraditi sve najveće projekte u Zagrebu i inozemstvu. Audicija za Zagrebačke mažoretkinje održat će se u četvrtak, 17. rujna u 20 i u subotu, 19. rujna 2020. godine u 15 sati u prostorijama Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30.

Ova audicija je važna jer su se 2020. godine dogodile pandemija korona virusa, potres i poplava. Tako Mažoretkinje nisu dva mjeseca imali trening, a samim tim ni prihod od članarina. Također, dobar dio članova danas ne može plaćati članarinu, jer su im roditelji ostali bez posla. Nema komercijalnih nastupa, prodaja štapova, sponzori nemaju novaca, a Grad je zbog potresa smanjio subvenciju za 67%. Ukupni prihodi su smanjeni 80%…

O ZAGREBAČKIM MAŽORETKINJAMA

Zagrebačke mažoretkinje najbolji su Europski sastav mažoretkinja. 21 puta bile su prvakinje Hrvatske te 17 puta prvakinje Europe. Godišnje odrade do 250 nastupa, a do sada su održale preko 4.500 nastupa. Nastupale su 330 puta u 26 različitih država Azije, Europe i Amerike te u 270 različitih gradova. Nastupale su preko 900 puta tijekom nogometnih utakmica Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije.

I zato ih je gradonačelnik Grada Zagreba prozvao Najboljim ambasadoricama Zagreba, a Zagrebačka turistička zajednica Jedinim živućim suvenirom grada.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - -

1 thought on “Zagrebačke mažoretkinje održavaju audiciju za prijem novih članica – termini audicije su 17. i 19. rujan

Comments are closed.