zagrebačke mažoretkinje na karibima / 2019.

Zagrebačke mažoretkinje – audicija za prijem novih članica 17. i 19. rujna!

Zagrebačke mažoretkinje funkcioniraju uspješno jedino ako se audicije za prijam novih članica kvalitetno organiziraju i na njih se prijavi puno mladih djevojaka. U suprotnom, Mažoretkinje više neće više moći odraditi sve najveće projekte u Zagrebu i inozemstvu.

Audicija za Zagrebačke mažoretkinje održat će se u četvrtak, 17. rujna u 20 i u subotu, 19. rujna 2020. godine u 15 sati u prostorijama Zagrebačkih mažoretkinja u Palmotićevoj 30.

Ova audicija je posebno važna jer su se 2020. godine dogodile pandemija koronavirusa, potres i poplava. Tako Mažoretkinje nisu dva mjeseca imali trening, a samim tim ni prihod od članarina. Također, dobar dio članova danas ne može plaćati članarinu, jer su im roditelji ostali bez posla.

Nije bilo komercijalnih nastupa, prodaja štapova, sponzori nisu imali novaca, a Grad Zagreb je zbog potresa smanjio subvenciju za 67%. Ukratko, ukupni prihodi Zagrebačkih mažoretkinja smanjeni su više od 80%.

O Zagrebačkim mažoretkinjama

Zagrebačke mažoretkinje najbolji su Europski sastav mažoretkinja. 21 put bile su prvakinje Hrvatske i čak 17 puta prvakinje Europe. Godišnje odrade do 250 nastupa, a do sada su održale preko 4.500 nastupa. Nastupale su 330 puta u 26 različitih država Azije, Europe i Amerike te u 270 različitih gradova. Nastupale su preko 900 puta tijekom nogometnih utakmica Dinama i Hrvatske nogometne reprezentacije.

I zato ih je Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, prozvao “najboljim ambasadoricama Zagreba”, a Zagrebačka turistička zajednica “jedinim živućim suvenirom grada”. Više o Zagrebačkim mažoretkinjama doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -

1 thought on “Zagrebačke mažoretkinje – audicija za prijem novih članica 17. i 19. rujna!

Comments are closed.