branko đurić i izudin brajović - deset u pola - danis tanović - zagreb film festival - 2021.

Zagreb Film Festival zatvara komedija “Deset u pola” oskarovca Danisa Tanovića

Uz projekciju komedije “Deset u pola”, novog ostvarenja oskarovca Danisa Tanovića, zatvorit će se 19. Zagreb Film Festival. Ovaj film se prikazuje izvan konkurencije ZFF-a i njime se zaključuje službeni program. “Deset u pola” prikazat će se u subotu, 20. studenoga 2021. godine u 20 sati u kinu SC.

Komedija “Deset u pola” inspirirana je jednim od najkontroverznijih gastronomskih pitanja. A to pitanje je “Ggdje se mogu pojesti najbolji ćevapi u Sarajevu?”. Vječno pitanje stavit će jedno dugo prijateljstvo na kušnju i dovesti do raspada poslovnih i privatnih života dvaju prijatelja, ali i čitavoga grada. Film s impresivnom glumačkom postavom predvođenom Brankom Đurićem, Izudinom Bajrovićem, Anjom Matković i Goranom Navojcem ZFF-ovoj će publici predstaviti dio ekipe na čelu s redateljem. Ulaznice za ovu projekciju su u prodaji, a mogu se kupiti online ili na festivalskoj blagajni.


Uoči projekcije, doznat ćemo i koji su laureati ovogodišnjeg ZFF-a. Pobjednički filmovi bit će proglašeni na dodjeli nagrada u subotu, 20. studenoga, u 18 sati u Galeriji SC. O dobitnicima Zlatnih kolica, službene nagrade Zagreb Film Festivala te nagrade KinoKino Festivala odlučuje nekoliko zasebnih žirija sastavljenih od niza renomiranih domaćih i stranih filmaša/ica. Službena festivalska nagrada – Zlatna kolica – pripast će najboljem dugometražnom igranom filmu. Također, nagrada se dodjeljuje i najboljem kratkom igranom filmu i najboljem hrvatskom filmu u programu Kockice. Više o ZFF-u doznajte na mrežnim stranicama filmskog festivala na adresi zff.hr.

Video: Najava za film “Deset u pola” koji zatvara Zagreb Film Festival 2021

Tagged