18. Zagreb Film Festival - ZFF 2020

Zagreb Film Festival 2020 u online izdanju – otvara ga “Otac”, hit Berlinalea

Prvi put online i prvi put na kućnim ekranima publike diljem Hrvatske, 18. Zagreb Film Festival održat će se od 8. do 15. studenog 2020. godine na platformama “kinoeuropa.hr” i “croatian.film” te na službenoj mrežnoj stranici “zff.hr”.

Zagreb Film Festival će u nedjelju u 18 sati putem live streama na službenoj festivalskoj (i Facebook stranici) otvoriti Boris T. Matić (direktor ZFF-a) i Hrvoje Laurenta (izvršni direktor), nakon čega slijedi projekcija filma “Otac”, u režiji jednog od najvažnijih srpskih suvremenih redatelja, Srdana Golubovića, koji se na ZFF-u prikazuje izvan konkurencije.


U filmu, koji kritika naziva “balkanskim Paris, Texas”, impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, uvjerljivo utjelovivši očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba. Film Otac bit će dostupan uz kupljenu online ulaznicu gledateljima u cijeloj Hrvatskoj sve do ponedjeljka u 18 sati.

Otac je premijerno prikazan u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija, nastavljajući globalni uspjeh koji je ovom redatelju donio prethodni film, Krugovi. U Puli je Otac osvojio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje (Goran Bogdan) i nagradu publike Zlatna vrata i to kao prvi film u povijesti tog festivala ocijenjen prosječnom ocjenom 5,0.

Bez obzira na nedostatak događanja uživo, broj filmova sa svih strana svijeta ostao je nepromijenjen

Oko stotinu filmova raspoređeno je u četiri natjecateljska programa Zagreb Film Festivala – dugometražnu konkurenciju, međunarodnu kratkometražnu konkurenciju, konkurenciju domaćih kratkih filmova Kockice i program Ponovno s nama, dva popratna programa – Velikih 5 i Festivali pod reflektorom – te program festivala KinoKino, koji se ove godine održava pod kapom ZFF-a.

Većina predavanja iz programa Industrija, platforme za edukaciju i umrežavanje profesionalaca, biti otvorena za javnost i moći će se pratiti putem online streaminga na službenoj stranici zff.hr i na društvenim mrežama.

Online izdanje donosi svoje specifičnosti

Tako će filmovi iz Glavnog programa – dugometražne te kratkometražne konkurencije i programa Ponovno s nama te iz popratnih programa Velikih 5 i Festivali pod reflektorom i festivala KinoKino biti prikazani na mrežnoj stranici kinoeuropa.hr, a natjecateljski program domaćih kratkometražnih filmova Kockice na platformi croatian.film.

Filmovi će biti dostupni za gledanje u periodu od 24 sata, odnosno od 18 sati na dan početka prikazivanja do 18 sati idućeg dana, a moći će se gledati samo na teritoriju Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice za pojedini naslov iznosi 26 kuna

To se odnosi za dugometražne filmove iz natjecateljskog programa te programa Ponovno s nama i Velikih 5. Cijena ulaznice za naslove iz programa festivala KinoKino iznosi 20 kuna. Kratkometražni filmovi iz međunarodnog programa i Kockica te filmovi iz programa Festivali pod reflektorom moći će se pogledati besplatno.

Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti neposredno prije projekcije na mrežnoj stranici kinoeuropa.hr. Festivalski paketi ulaznica (paket Glavni program, paket Ponovno s nama, paket Velikih 5 i KinoKino Maratonac) dostupni su u pretprodaji na mrežnoj stranici kupiulaznicu.zff.hr. Kupnjom festivalskih paketa karticama Mastercard i Maestro online na kupiulaznicu.zff.hr ostvarujete pogodnosti.

informacije na jednom mjestu pronađite na mrežnoj stranici Zagreb Film Festivala na adresi zff.hr.

Father (Otac) – Srdan Golubović – trailer

Tagged