zagreb fashion destination 2019

Zagreb Fashion Destination – modni projekt koji okuplja mlade i afirmirane kreatore

Moda priča koja je u poprilično kratkom periodu stekla veliku pozornost medija i struke i ove sezone donosi dva dana pozitivne energije i potpune kreativnosti. Zagreb Fashion Destination, priča je koju su s razlogom zavoljeli svi zaljubljenici u modu i samu poruku koju nosi manifestacija. 15. i 16. listopada 2019. godine datumi su koje svakako treba zapamtiti, a Tvornica kulture Zagreb je mjesto gdje se događa cijela čarolija.

Zagreb Fashion Destination (ZFD) je definitivno projekt koji na jednom mjestu okuplja mlade i već afirmirane kreatore koji će i ove sezone na pisti, ostaviti najbolje od sebe”, tvrdi osnivač i producent Tonči Šundov.

Hvalevrijedna i snažna poruka koja se provlači kroz ovogodišnji ZFD, koncentrirana je i uperena upravo na vrijednost i važnost naše Zemlje koju nemarno zagađujemo. Pričamo li uopće eco fashion jezik te koliko se kao pojedinci trudimo sačuvati ono najvrijednije? Kad bi Zemlja mogla (pro)govoriti šta bi nam rekla? Ljudska nemar, pohlepa i nevjerojatne količine onečišćenja, a najviše plastike, dovele su u opasnost sva živa bića, sve životinjske vrste, zrak, vodu, sve što nas okružuje. Za fotografije koje nose duboku poruku, zaslužna je Jelena Balić, dok styling potpisuje Petar Trbović.

Upravo je iznimno jasna kampanja Zagreb Fashion Destinationa slikoviti prikaz i svojevrsno upozorenje za sve nas. Osim prekrasnih kreacija kroz koje dizajneri prikazuju svoj lik i djelo, osim druženja i inspiracije, događaj poput ovog nas sve potiče da malo zastanemo i zapitamo se za neke veće i važnije, životne stvari.

DIZAJNERI KOJI ĆE NASTUPITI NA OVOGODIŠNJEM ZAGREB FASHION DESTINATIONU

U utorak, 15. listopada, čast da otvori ovogodišnji ZFD pripala je brendu Delight by Ivan Friščić, nakon kojeg slijede genijalni i kreativni Callegari, Mateyaneira, Anovi by Ivona Glavaš, Bubabu Design by Gorana Milaković, Dora, Kayra Design by Eni Slosar i Stolnik.

Na drugom danu ZFD-a u srijedu, 16. listopada, svoje će kreacije i najnovije ideje predstaviti uvijek omiljena Lokomotiva by Lana Puljić, nakon koje će pistom zavladati Laardesign, Mjera by Jelena Petković te Jet Lag by Jasmina Arnautović.

Svoj snažan identitet i ove će godine prikazati brend Identity by Igor Djuga, baš kao i Sani Design, Ivana Cvrlje i Martina Herak.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -