zagreb connect 2023

Zagreb Connect 2023 | Nezaobilazna tehnološka konferencija za sve startup entuzijaste održava se u utorak, 19. prosinca 2023. godine u ZICER-u!

U vrijeme kada je predblagdansko ozračje na vrhuncu, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na jubilarno izdanje tehnološke konferencije Zagreb Connect 2023! A ovaj deseti Zagreb Connect će se održati u dvorani Akcelerator ZICER u Zagrebačkom inovacijskom centru u utorak, 19. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati. I podsjetimo, to je startup konferencija čije deseto izdanje fokus stavlja na globalne uspjehe hrvatskih startupova.

Ukratko, Zagreb Connect već je puno desetljeće sinonim za vrhunski startup događaj. A njegova pozornica bila je mnogima prva točka javnog predstavljanja. Ove se jubilarne godine, uz startupove koji su tek na početku svoga poduzetničkog pute, predstavljaju i etablirani tehnološki igrači s respektabilnim globalnim trofejima!

Kako su međunarodno uspješni hrvatski startupovi osvajali nova tržišta? S kojim su se izazovima mučili i kada su prvi put osjetili okus uspjeha izvan granica Hrvatske? Odgovori na ova pitanja bit će središnje teme ovogodišnjeg događaja čiji će pak protagonisti biti zanimljivi keynote govornici i panelisti.

Ovogodišnja konferencija je i veliko finale prvog hrvatskog akceleracijskog programa Startup Factory

Također, ona je i demo day prve generacije novog ZICER-ovog Global Growth akceleratora! Naime, kroz intenzivan program 14 Startup Factory timova u ZICER-u upravo razvija tehnološka rješenja s kojima će se natjecati za pobjedu. Ali i ukupan novčani fond od čak 30.000 eura! U tijeku je i Global Growth program kroz koji se šest odabranih domaćih startupova priprema za izlazak i pozicioniranje na globalnom tržištu. Oni su samim ulaskom u program osvojili ukupno 120.000 eura, a svoje će startupove također predstaviti na Zagreb Connectu. Više o ovoj tehnološkoj konferenciji doznajte na mrežnim stranicama na adresi zicer.hr/zagreb-connect.

“Zbog sigurnosti i kvalitete života koju pruža, Hrvatska je odlična polazišna točka za razvoj novih ideja. Za velike uspjehe tehnoloških startupova pak, naše je tržište premalo. Zato smo u ZICER-u podršku razvoju startupa ove godine još intenzivnije usmjerili njihovom globalnom pozicioniranju. Kako kroz akceleracijski program Global Growth, kroz koji je šest domaćih startupova s međunarodnom perspektivom primilo izdašnu edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku, tako i kroz iskustva koja će na Zagreb Connectu podijeliti etablirani domaći stručnjaci svjetskog kalibra”, rekao je Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator programa Startup Factory i Global Growth.

VIDEO: Zagreb Connect 2021

Tagged