zagreb advent run 2019 - meštrovićev paviljon

Zagreb Advent Run 2020. godine održava se u potpuno drugačijem izdanju

Zagreb Advent Run, kostimirana utrka za cijelu obitelj, poziva vjerne ljubitelje trčanja na zajedničko obilježavanje pete godišnjice. Ovogodišnje izdanje utrke zamišljeno je kao trodnevno događanje u potpuno novom formatu prilagođenom epidemiološkoj situaciji.

Stoga će kostimirani sudionici imati priliku otrčati svoju dionicu po izboru, u manjem broju s prijateljima, članovima obitelji i kućnim ljubimcima. Utrka će se održavati kroz tri dana – od 18. do 20. prosinca 2020. godine. Službeni start utrke neće se održati na način kao prijašnjih godina, kako bi se izbjeglo okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu.

S ciljem maksimalne zaštite sudionika, Zagreb Advent Runovci samostalno biraju duljinu i rutu utrke, a konačan cilj bit će tradicionalno ispred hotela The Westin Zagreb, gdje će sudionici utrke moći nakon ulaska u cilj predignuti službene ZAR 2020 majice i zaslužene medalje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mrežnoj stranici utrke na adresi zagrebadventrun.hr.

“Globalna pandemija koronavirusa promijenila je svakodnevicu građana te način funkcioniranja gotovo svakog društvenog sektora, a trkačke utrke nisu iznimka. Unatoč velikoj želji da se ZAR 2020 održi kao i prethodnih godina u brojnijem i veselijem izdanju, zdravlje naših sudionika svakako nam je na prvome mjestu. Stoga smo odlučili nastaviti tradiciju održavanja ove utrke, ali u formi prilagođenoj trenutnoj epidemiološkoj situaciji imajući na umu maksimalnu sigurnost svih sudionika utrke”, najavio je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i jedan od organizatora utrke.

​Otrčite ovogodišnji Zagreb Advent Run u odabranim kostimima

Zagreb Advent Run se prometnuo u jednu od najmasovnijih adventskih utrka u Europi. Ove godine je pandemija koronavirusa promijenila sve planove koje smo imali za obilježavanje pete godišnjice utrke. Ipak, svjesni neizmjerne želje građana da u 2020. godinu unesemo poznato ZAR-ovsko veselje i adventsku atmosferu, odlučili smo se za modificiranu verziju utrke te pozivamo sve sudionike da i ove godine uživaju u pozitivnoj ZAR-ovskoj energiji”, rekao je Berislav Sokač, jedan od organizatora utrke te idejni začetnik Zagreb Advent Runa.

Građane se pozivaju da otrče ovogodišnji Zagreb Advent Run u odabranim kostimima te mole sudionike da se okupljaju u manjim grupama, imajući na umu zaštitu svojih obitelji i prijatelja.

​Kao i svake godine, i ovogodišnji ZAR ima svoj humanitarni aspekt

Ovoga puta svi sudionici ZAR-a pozvani su poduprijeti rad Zaklade Ana Rukavina. Zaklada je osnovana u spomen na preminulu novinarku Anu Rukavinu, koja je javnosti uputila jednu veliku želju – onu za životom. Svoj rad Zaklada temelji upravo na toj želji te putem humanitarne akcije Želim život prikuplja sredstava koja omogućavaju rad i djelovanje Zaklade te osiguravanje pomoći hematološkim bolesnicima diljem Hrvatske.

Tijekom prosinca bit će otvorena humanitarna telefonska linija na koju se mogu javiti svi zainteresirani, a organizatori ZAR-a pozvat će i sve sudionike utrke da se uključe i uoči blagdana podrže ovu hvalevrijednu akciju.

“Drago nam je da smo ovogodišnji partner utrke Zagreb Advent Run. Zajedničkim nastojanjima te plemenitošću naših građana i na ovaj način možemo osigurati sredstva potrebna za daljnje prikupljanje uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija”, istaknula je Marija Rukavina, upraviteljica Zaklade.

Ključne riječi (tagovi): - - - -