medalje | zagreb advent run 2019

Zagreb Advent Run 2019 zbog velikog interesa prijave za utrke produljio do 1. prosinca!

Nešto više od dva tjedna preostalo je do najšarenije i najzabavnije humanitarne utrke Zagreb Advent Run. U nedjelju, 8. prosinca 2019. godine, maštovito kostimirani sudionici preplavit će centar Zagreba i podržati borbu protiv melanoma. Organizatori su najavili da očekuju između oko 3000 sudionika, a zbog velikog interesa prijave za utrke produljene su do nedjelje, 1. prosinca!

Organizatori poručuju da broj zainteresiranih raste svake godine, a već sada broje gotovo 2.500 prijava. Sukladno tome, produljene su prijave do 1. prosinca, a svi koji se još nisu uspjeli prijaviti, mogu to napraviti na službenoj stranici utrke na adresi zagrebadventrun.hr. Ukoliko već sada razmišljate o blagdanskim poklonima, Zagreb Advent Run nudi savršeno rješenje. Naime, kotizaciju za utrku možete i pokloniti dragoj osobi klikom na Daruj utrku na službenoj stranici!

Zagreb Advent Run izvrstan je motiv brojnim turistima da dođu u Zagreb i stvore neke lijepe, nove uspomene. Trenutno imamo oko 2500 prijavljenih trkača iz 27 država cijeloga svijeta, a posebno nas vesele prijave iz prekoooceanskih zemalja”, smatra Berislav Sokač, osnivač tvrtke Run Croatia i organizator utrke.

ZAR podržava i Grad Zagreb

Uzimajući u obzir broj sudionika i vidljivost utrke, Zagreb Advent Run na dobrom je putu da postane jedna od najmasovnijih u Europi. Samim time ZAR pridonosi vidljivosti i promociji cijelog zagrebačkog Adventa. Organizatori utrke – Millenium promocija i Run Croatia – najavili su da će se ponovo trčati kroz sam centar Zagreba. A sama utrka ima dvije trase – kraća je dugačka 5, a duža 10 kilometara. Dodajmo da su na 5-kilometarskoj utrci dobrodošli i hodači.

“Grad Zagreb je podržao ovu utrku upravo zbog njenog gospodarskoga i turističkog značaja. Zagreb Advent Run jedno je od naših najljepših adventskih događanja, stoga pozivam sve građane da nam se pridruže. Budite kreativni u kostimiranju i zajedno protrčimo zagrebačkim ulicama”, rekla je Mirka Jozić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba.

Zagreb Advent Run nastao je na ideji adventskog darivanja i druženja s najbližima u vrijeme blagdana. Zajedno s partnerima iz tvrtke Run Croatia napravili smo nešto sasvim drugačije – veselo predblagdansko druženje koje ima i plemenitu notu”, rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Humanitarni karakter utrke Zagreb Advent Run

Zagreb Advent Run ima blagdanski duh i humanitarni karakter, ali je i jedini sportski događaj u sklopu višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu. Božićni dizajn majica i medalja najzabavnije utrke u Hrvatskoj dodatno će podići atmosferu među tisućama veselih i kostimiranih trkača i hodača.

Svake godine organizatori dio prikupljenih sredstava od kotizacija utrke doniraju u humanitarne svrhe. Ove godine donacija ide Udruzi za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem za organizaciju besplatnih preventivnih pregleda u onim krajevima Hrvatske koji su deficitarni dermatolozima.

“Pojava svih zloćudnih tumora kože u svijetu je u porastu pa tako i u Hrvatskoj. Od njega u Hrvatskoj obolijevaju više od dvije osobe dnevno. Zbog toga se svrstavamo u zemlje s jednom od većih incidencija melanoma u Europi. Melanom je tumor koji je lako uočiti te ga možemo prepoznati već u ranoj fazi. Zbog te činjenice niti jedna osoba ne mora umrijeti od njega, a mi kroz rad Udruge nastojimo educirati širu javnost o tome što su tumori, kako ih prepoznati i kako se zaštititi na vrijeme”, rekla je Sanja Poduje, predsjednica udruge Zdravi pod suncem.

VIDEO: Advent in Zagreb 2019 – Let the magic begin!

Tagged