9. zagorje blues etno festival 2022

Zagorje blues etno festival 2022 – uz sedam domaćih izvođača nastupa i jedan američki!

9. Zagorje blues etno festival održat će se od nedjelje do utorka, od 21. do 23. kolovoza 2022. godine! Svi ovogodišnji glazbeni programi realizirat će se na otvorenom i to u Zaboku, Klanjcu i Svetom Križu Začretju. A uz čak sedam domaćih izvođača na ovaj blues festival stiže i jedan američki!

Festival počinje u nedjelju, 21. kolovoza u 19.30 sati, kada će se održati program otvorenja u Klanjcu u parku Kuće Klajn. Poezija u interpretaciji Zvonka Kudelića Žune prethodi koncertnom dijelu programa u kojem će nastupiti etno glazbenik Ivo Kovač Kaj iz Koprivnice te Tomislav Goluban iz Zaboka.


Ponedjeljak, 22. kolovoza, je drugi dan festivala i ima čak četiri programa – dva edukativna i dva koncertna i to u Zaboku na terasi krčme Polanović. Tradicionalna radionica usnih harmonika i ovaj put će se održati zahvaljujući tvrtkama Hohner i Euro-unit. Oni su sigurali besplatne instrumente za polaznike, a počinje u 18 sati. Klavirist Jurica Leikauff će demonstrirati lakoću improvizacije, ali i podijeliti svoje bogato glazbeno iskustvo od 19 sat. Koncertni dio večeri počinje od 20:30 sati uz Ryana Donohuea iz New Orelansa, a od 21 sat nastupa Tony Lee King s pretećim sastavom.

Treći dan festivala, u utorak, 23. kolovoza, program je podijeljen na dva događanja – u 17:30 i 20:30 sati. 9. Zagorje blues etno festival se u rock ozračju zaključuje u Svetom Križu Začretju. Tamo će na Trgu nastupiti Marko Osmanović iz Daruvara te sextet is Siska Trio Quatro. Ulaz je na sva događanja besplatan! Više informacija doznajte na mrežnim stranicama organizatora na adresi zagorjeblues.com.

Zagorje blues etno festival 2022 – Tony Lee King, Tomislav Goluban, Ryan Donohue…

Tagged