igor božanić 2020

Začarana Močvara FB Live Sessions: Za Vas sviraju Igor Božanić i Dino Saurić

Ovaj tjedan vam sviraju Igor Božanić iz Banja Luke koji je već par puta bio gost Močvare, nastupao je pod imenom Sir Croissant, i tada nam otkrio dirljive pjesme iz svoje pjesmarice, a imat ćemo priliku čuti i kantautorskog kralja loopa, koji je također oduševio u Močvari, neponovljivog Dinu Saurića! Budite online u četvrtak, 23. travnja 2020. godine od 21 do 22 sata.


Nakon prvog uspješnog (i nenadanog) Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeR, druženja s J.R. Augustom i Billie Joan, Stray Doggom i Denisom Katancem, Kraljem Čačka i Ninom Bajsić, Anom Ćurčin i Sarom Renar te zadnjeg uz Zvonku Obajdin i Milana Glavaškog, za vas se idućih tjedana organiziraju svirke gdje će nastupiti neke i neki od najzanimljivijih kantautorica i kantautora iz regije.

Igor Božanić / Sir Croissant

Igor Božanić je banjalučki kantautor koji se muzikom bavi od 2016. godine. O njegovoj glazbi netko je jednom napisao: “Jednostavnošću, ogoljenim srcem, nježnom gitarom, šaputavim vokalom njegove pjesme na maternjem i engleskom jeziku klize po podsvijesti kao da su oduvijek tu bile” i pogodio u srž.

Pod imenom Sir Croissant je samostalno objavio tri mini albuma i nastupao na festivalima u regiji, među kojima su MENT, Indirekt i Začarana Močvara. Trenutno priprema album na maternjem jeziku.

Dino Saurić

Dino Saurić je zagrebački kantautor koji se prvi put publici predstavlja prošle godine u programu Začarane Močvare u sklopu kulturne razmjene Subotica Express, a zatim u zagrebačkom KSET-u.

Njegovo glazbeno stvaralaštvo objedinjuje više različitih stilova pa od njega možete očekivati fuziju glazbenih izričaja – minimalizam uz intimnu akustiku, ritmičnost uz loopove i midi controler te primjese psihodelije koju kombinira uz svoj snažan vokal. Svoju inspiraciju nalazi u melankoličnim blues melodijama, ali i u reggae ritmovima koje pomoću loopera vješto uklapa u svoju autorsku priču.

Dino Saurić

PROČITAJTE VIŠE:

Tagged