kantautorica sara renar 2020

Začarana Močvara FB Live Sessions: ANA ĆURČIN & SARA RENAR

Ovaj tjedan, Začaran močvara je odlučila ponoviti beogradsko – zagrebački spoj, ovaj puta s dvije umjetnice koje će vam u dva sessiona od trideset minuta izvoditi svoju glazbu. Za vas će svirati Ana Ćurćin i Sara Renar. Budite uz stranicu Začarane Močvare u četvrtak, 9. travnja 2020. godine točno u 21 sat. Nakon prvog uspješnog i nenadanog Začarana Močvara FB Live Sessionsa iz tri grada s Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba te iz Varaždina gdje je svoju svirku streamala ŠećeR, druženja s J. R. Augustom i Billie Joan, Stray Doggom i Denisom Katancem te zadnjeg sessiona gdje su nastupili Kralj Čačka i Nina Bajsić, za vas će se idućih tjedana organizirati svirke gdje će nastupiti neki i neke od najzanimljivijih kantautora i kantautorica iz regije.


Ana Ćurčin

Ana Ćurčin je kantautorica rođena u Bagdadu, odrasla u Moskvi, a danas živi i radi u Beogradu. Njena glazba je nježna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje indie rock i folk, koketira s bluesom i ambijentalnom glazbom. Ana aktivno nastupa od kraja 2012. godine.

Početkom 2016. godine Ana objavljuje svoj prvi studijski album Sketches of Belonging. Kasnije te godine zajedno s bendom Stray Doggom nastupa na zajedničkom koncertu u Sava Centru, a 2017. na Exit festivalu. Početkom 2018. okuplja bend u sastavu Goran Antović (klavijature), Marko Cvetković (bas) i Marko Benini (bubnjevi) i sudjeluje na festivalu Eurosonic Noorderslag u Nizozemskoj, nakon čega nastaju Ana & The Changes.

Uz odlične kritike u domaćim, regionalnim i svjetskim medijima, Ana & The Changes održali su brojne koncerte u Srbiji i regiji tijekom 2018. godine, a krajem godine nastupili su i u Kulturnom centru Srbije u Parizu. U jesen 2019. objavljuju novi album pod naslovom Differences. Uz rad u bendu, Ana Ćurčin sklada i izvodi muziku za film i kazalište, a njeni aranžmani tradicijskih pjesama poput Lastavice, lasto i Oj, Savice privukli su pažnju cijele regije.

Sara Renar

Sara Renar pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji. Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Posljednji live album Gdje povlačiš crtu odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni i svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju.

U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na kazališnim projektima, česta je suradnica književnih manifestacija, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid) te radi glazbu za multimedijske projekte. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regiji.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged