yeka - mikrosituacije - odlazak na odmor - 2021.

Yeka u Močvari održava poetski soundscape performans Odmak za odmor

“Mikrosituacije” su serijal soundscape izvedbi autorice pod imenom YEKA, čiji drugi ulomak je upravo “Odmak za odmor”. Yeka će u Močvari stvarati idilični zvučno meditativni krajolik koji nastaje iz dugogodišnjeg sempliranja ptičjeg pjeva te uz vokalnu naraciju poezije iz još neizdane autorske zbirke “Kolateralna Žetva”.

Sjedeći u razini publike, Yeka želi ostvariti što intimniju i prisutniju atmosferu. Sve u cilju kako bi kroz svoje interpretacije gledatelje i njihov doživljaj implementirala što direktnije u rad. Motivi nježnosti, krhkosti i slobode koje nosi Ptica, danas su najizraženiji kroz globalnu situaciju koja se nadvija nad čovjekom. Neupitno je da se njegova ranjivost sada najtransparentnije odražava.

Izvedba na kojoj će se slušatelji moći raskomotiti i leći bit će popraćena suptilnim vizualnim projekcijama. Cjelokupna ideja i cilj su dati svakom slušatelju slojevitu dozu podražaja. S nadom da će pomoću njih izgraditi svoje osobne, intimne i sigurne prostore za odmor. Više o umjetnici Dori Fodor ili Yeki doznajte na njezinoj Facebook stranici.

Soundscape izvedba Mikrosituacije – Odlazak na odmor autorice pod imenom YEKA održat će se u utorak, 11. svibnja 2021. godine. Vrata kluba Močvara otvaraju se u 19, a početak performansa je u 20 sati. Cijena ulaznice je 40/50 kuna, a možete ju kupiti na prodajnim mjestima i u sustavu Entrio.

Ključne riječi (tagovi): - - - - -