xavier rudd / 2021.

Xavier Rudd, australski kantautor, premijerno dolazi u Tvornicu kulture

Xavier Rudd, australski kantautor i multi-instrumentalist dolazi na premijerni nastup u ovaj dio Europe. Tako će Xavier nastupiti u zagrebačkoj Tvornici kulture u utorak, 18. listopada 2022. godine. U Hrvatsku dolazi na krilima svjetske turneje “We Deserve To Dream”. A nju prati izlazak desetog albuma najavljenog za početak 2022. godine, a prigodno je objavljen i istoimeni singl.

Xavierove pjesme se dotiču tema socijalne pravde i osjetljivosti, duhovnosti i ljudskosti. Govori i o zaštiti okoliša i klimatskim promjenama, kao i pravima domorodaca te o načinima na koji su ih doseljenici tretirali. Od rodnog mjesta na jugoistočnoj obali Australije, njegova glazba i aktivizam su se proširili preko Europe, Japana, SAD-a, Kanade pa do Južne Amerike. Danas Xavier ima tisuće fanova i bilježi milijune streaminga i pregleda na YouTubeu.

“Proteklih godina je svima bilo jako teško, a sada više nego ikada zaslužujemo sanjati. Osjećam kao da se oblaci polako dižu. Želim biti uz ljude s glazbom, stvoriti im okolinu gdje mogu sanjati i osloboditi se težine”, poručio je Xavier Rudd. Ulaznice u prodaju kreću u petak, 1. listopada 2021. po cijeni od 100 kuna. Ta cijena će biti aktualna do 31. ožujka, a od 1. travnja iznosit će 120 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznica, ukoliko ih ostane, će biti 140 kuna. Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dallas u Rijeci te u sustavu Eventim i Entrio.

Na prvom albumu “To Let” iz 2001. Rudd je počeo stvarati svoj prepoznatljivi stil

Već drugi studijski uradak Solace donio mu je ugovor s velikom izdavačkom kućom i mjesto na ljestvici top 20 ARIA albuma. Sve instrumente, uključujući didgeridoo, gitare, djembe, bubnjeve i harmoniku, snimio je sam. A upravo tako ga se najčešće može vidjeti i na pozornici.

Na albumu Spirit Bird iz 2012. Rudd je, primjerice, samplirao 30 vrsta australskih ptica, dok studijski uradak sadrži i mega uspješni singl Follow The Sun. Sljedeći album Nanna snimio je u suradnji s UN-om i međunarodnim glazbenicima s ciljem promicanja kulturne raznolikosti i osuđivanja rasizma. Više informacija o Xavieru doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Xavier Rudd – We Deserve To Dream

Video: Xavier Rudd – Follow The Sun

Ključne riječi (tagovi): - - - - -