whitesnake

Whitesnake – svjetska turneja “The Flesh And Blood” na Šalati

Grupa Whitesnake predvođena velikim Davidom Coverdaleom dolazi na zagrebački stadion Šalata 3. srpnja 2019. godine, u sklopu svjetske turneje The Flesh and Blood!

Vrata stadiona Šalata otvaraju se u 19, a program će otvoriti predgrupa Animal Drive nastupom od 20 sati. Nastup legendarnih Whitesnakea planiran je točno u 21 sat.

Legendarni hard rock bend u proljeće 2019. godine objavio je album The Flesh And Blood kojeg, zajedno s najvećim hitovima te proslavom 40 godina duge karijere, donosi na novo zagrebačko gostovanje. Whitesnake su dosad punili mnoge dvorane u Zagrebu (posljednji put prije više od tri godine dvoranu Dražena Petrovića), no ovaj put stižu u ljetno vrijeme, na najomiljeniji gradski open air prostor – stadion na Šalati.

Novi album predstavio je singl Shut up & Kiss me.

O grupi Whitesnake

Grupu Whitsnake 1978. je osnovao David Coverdale, jedan od najvećih rock vokala u povijesti, netom nakon odlaska iz benda Deep Purple. Coverdale i danas drži poziciju frontmana, dok ostatak postave čine Tommy Aldridge (bubnjevi), Reb Beach (gitara), Michael Devin (bas), Joel Hoekstra (gitara) i Michele Luppi (klavijature).

Nakon multiplatinastih prvih četiri izdanja – Trouble, Lovehunter, Ready and Willing i Come an’ get it – grupa je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća izbacila dva albuma koja su ih zauvijek upisala u rock antologiju – Slide it in i monumenatalni Whitesnake. Upravo s tog materijala, koji je nedavno proslavio tri desetljeća, skinuta su tri najvažnija singla – Here i go again, Is this love i Still of the Night – u povijesti benda. Njih, kao i brojne druge hitove poput Give me all your love, Crying in the rain i Slow an’ easy te pjesme s novog albuma Whitesnake donose u Zagreb 3. srpnja.

O grupi Animal drive

Animal Drive je 2012. godine u Zagrebu oformio pjevač i kompozitor Dino Jelusić. Dino je skladatelj, multiinstumentalist, diplomirani glazbeni pedagog s nevjerojatnih 20 godina glazbene karijere iza sebe i suradnjama s velikim svjetskim glazbenicima, pobjednik desetak međunarodnih pjevačkih natjecanja te glazbenik koji paralelno radi na pet albuma koji izlaze u toku 2019.

U Animal Driveu pridružili su mu se gitarist Keller, basist Rokinđa i bubnjar Zvone, azjaedno stvaraju glazbu pod utjecajem bendova kao što su Dream Theater, Skid Row i, naravno, Whitesnake.

Grupa je potpisala za label Frontier Records te 2018. objavila izuzetno zapaženi debi Bite! koji je bio promoviran diljem Europe na nizu koncerata i festivala. U travnju ove godine objavili su EP Back to the Roots.

Ključne riječi (tagovi): - - - -