hard rock band "whitesnake" / 2019.

Whitesnake, britanski hard rock bend, sa turnejom “The Flesh and Blood” dolazi na Šalatu

Grupa Whitesnake predvođena velikim Davidom Coverdaleom dolazi na zagrebački stadion Šalata! Koncert će se održati u srijedu, 3. srpnja 2019. godine, a ovaj britanski hard rock bend dolazi u sklopu svjetske turneje “The Flesh and Blood”! Vrata stadiona Šalata otvaraju se u 19 sati, a koncert će otvoriti predgrupa “Animal Drive”. Dodajmo da predgrupa nastupa u 20, a legendarni Whitesnake točno u 21 sat.

Legendarni hard rock bend u proljeće 2019. godine objavio je album “The Flesh And Blood” kojeg, zajedno s najvećim hitovima te proslavom 40 godina duge karijere, donosi na novo zagrebačko gostovanje. Whitesnake su dosad punili mnoge dvorane u Zagrebu. Posljednji put prije više od tri godine svirali su u dvorani Dražen Petrović, no, ovaj put stižu u ljetno vrijeme, na najomiljeniji gradski open air prostor – stadion na Šalati. Dodajmo da je novi album predstavio je singl “Shut up & Kiss me”.


Bend Animal Drive je 2012. godine u Zagrebu oformio pjevač i kompozitor Dino Jelusić. On je skladatelj, multiinstumentalist i diplomirani glazbeni pedagog s nevjerojatnih 20 godina glazbene karijere iza sebe. Surađivao je s velikim svjetskim glazbenicima i bio pobjednik na desetak međunarodnih pjevačkih natjecanja. On je glazbenik koji paralelno radi na pet albuma koji će izaći tijekom 2019. godine. U Animal Driveu pridružili su mu se gitarist Keller, basist Rokinđa i bubnjar Zvone. Oni stvaraju glazbu pod utjecajem bendova kao što su Dream Theater, Skid Row i naravno – Whitesnake. Grupa je potpisala za label Frontier Records te 2018. objavila izuzetno zapaženi debi Bite!, koji je bio promoviran diljem Europe na nizu koncerata i festivala. U travnju ove godine objavili su EP Back to the Roots. Više o Dini doznajte na njegovog Facebook stranici.

O britanskoj hard rock grupi Whitesnake

Grupu Whitsnake 1978. je osnovao David Coverdale, jedan od najvećih rock vokala u povijesti, netom nakon odlaska iz benda Deep Purple. A Coverdale i dan danas drži poziciju frontmana. Ostatak postave čine Tommy Aldridge na bubnjevima, Reb Beach i Joel Hoekstra na gitari, Michael Devin na basu i Michele Luppi na klavijaturama.

Nakon multiplatinastih prvih četiri izdanja – Trouble, Lovehunter, Ready and Willing i Come an’ get it – grupa je sredinom 80-tih godina prošlog stoljeća izbacila dva albuma koja su ih zauvijek upisala u rock antologiju – Slide it in i monumenatalni Whitesnake. Upravo s tog materijala, koji je nedavno proslavio tri desetljeća, skinuta su tri najvažnija singla u povijesti benda. To su Here i go again, Is this love i Still of the Night. Njih, kao i brojne druge hitove poput Give me all your love, Crying in the rain i Slow an’ easy te pjesme s novog albuma Whitesnake donose u Zagreb u srijedu, 3. srpnja. Više o ovom bendu doznajte na služenoj mrežnoj stranici na adresi whitesnake.com.

Video: Whitesnake – Is This Love

Video: Animal Drive – Had Enough

Tagged