weekend media festival 2023 | rovinj - hrvatska

Weekend Media Festival 2023 održavat će se od 21. do 24. rujna u Tvornici duhana Rovinj

Weekend Media Festival 2023, najveća regionalna multimedijska konferencija, pod kodnim nazivomWeekend.16″, najavljuje jednu veliku novost – širenje u područje upravljanja ljudskim potencijalima kroz novi festival HR.WEEKEND! Podsjetimo, Weekend Media Festival okuplja i povezuje najveća imena iz svijeta medija, komunikacija i poslovnog svijeta, a ove će se, 2023. godine, održati od četvrtka do nedjelje, od 21. do 24. rujna i to na već svima dobro poznatim prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju.


Weekend.16 donosi nekoliko uzbudljivih novosti, a već sada možemo najaviti renomirane stručnjake. Tako će u Rovinj doći Kishore Mahbubani, stručnjak za Aziju i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a, Tanya Golesic, uspješna Hrvatica koja je pokorila svijet luksuzne mode i Boris Jokić, koji će potaknuti raspravu o fenomenu TikToka i njegovom utjecaju na mlade generacije. Aljoša Bagola govorit će o temi sreće, a posebna pozornost bit će posvećena i stanju poduzetništva te njegovom budućem smjeru”, rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala i agencije Pepermint.

“Novost je i da Weekend.16 po prvi puta ima posebnog savjetnika u organizaciji festivala. A to je sveprisutna AI tehnologija. Naravno da će se i program vrtiti oko sveprisutne teme umjetne inteligencije, ali i najnovijih praksi i predviđanja iz područja digitalne revolucije. Najveća novost svakako je HR.Weekend, a posvećen je najnovijim dostignućima i trendovima u području ljudskih potencijala“, dodao je Tomo Ricov.

Weekend Media Festival 2023 predstavlja prvi HR.Weekend

Prvi HR.Weekend, koji se održava u sklopu Weekenda.16, namijenjen je svim HR profesionalcima, voditeljima ljudskih potencijala, poslodavcima i predstavnicima tvrtki, kao i svima zainteresiranim za razvoj i primjenu inovativnih strategija u upravljanju ljudskim potencijalima, u Rovinj dovodi impresivna imena. Tako će sudionici imati priliku čuti dr. Nikolaosa Dimitriadisa, direktora i suosnivača vodeće tvrtke u području neuroznanosti Trizma Neura, koji povezuje neuroznanost i ponašanje s područjem marketinga, komunikacija, leadershipa i obrazovanja.

Još jedno veliko ime s bogatim iskustvom svakako je i Munawar Ahmed. Ona je predavačica leadershipa, etike i profesionalne prakse u School of Visual Arts (SVA) te gostujuća predavačica na Stanfordu. A ona iskusne timove uči kako djelovati s učinkovitošću, ali i ljudskosti. Napomenimo da Munawar čvrsto vjeruje da se može imati oboje.

“Od prvog Weekenda do danas, sve industrije su se mijenjale. No, u HR industriji vidi se najveći pomak i progresija. HR danas više nije “kadrovska”, već je jedan od najvažnijih stupova tvrtki. Tako je i nastala ideja HR.Weekenda, festivala koji je više od konferencije, s brojnim panelima i predavanjima na kojima će sudjelovati zbilja svi najbitniji akteri ove industrije. Ali i onim važnim weekend doživljajem – druženjem, networkingom i dobrom zabavom. Uz to, svi posjetitelji HR.Weekenda moći će sudjelovati u programu Weekend Media Festivala i obrnuto. Time ćemo HR integrirati, a ne izolirati. A to nam je i bio cilj od prvog dana”, rekao je Daniel Ackermann, direktor HR.Weekenda i suosnivač tvrtke Degordian.

Weekend.16 izvrsna je prilika za sagledavanje međunarodnih perspektiva

A uvid u položaj Azije na svjetskoj geopolitičkoj sceni dat će Kishore Mahbubani, profesor Nacionalnog sveučilišta Singapura, ugledni singapurski diplomat, intelektualac i autor nekoliko knjiga koje se bave globalnom politikom i međunarodnim odnosima. Ali i bivši predsjednik Vijeća sigurnosti UN-a.

Iz svijeta modne industrije dolazi globalno ime hrvatskih korijena – Tanya Golesic. Ona je bivša predsjednica Uprave tvrtke Jimmy Choo, koja je stekla impresivno lidersko iskustvo i svoju bogatu biografiju oplemenila nižući poslovne uspjehe na vodećim funkcijama nekih od najuspješnijih modnih kuća i kompanija današnjice. Više informacija o Tanyi potražite na njezinom Instagram profilu.

Odgovore na aktualno pitanje mogu li obrazovanje, odrastanje i mladost preživjeti umjetnu inteligenciju i TikTok otkrit će uvijek rado slušan znanstvenik Boris Jokić. Dodajmo da je Boris magistrirao i doktorirao iz područja obrazovnih znanosti na Sveučilištu u Cambridgeu. A od 2002. godine radi u Centru za istraživanje i razvoj obrazovanja Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu.

Weekend Media Festival se od 21. do 24. lipnja 2023. godine održava u Rovinju

Adris je ponosni generalni pokrovitelj i domaćin manifestacije Weekend Media Festival od prvog izdanja. Danas kada najavljujemo 16. izdanje valja primijetiti da su rijetki događaji koji su preživjeli toliko dugo i pritom ostali jednako aktualni i relevantni. Čini se da otpornost i dugovječnost WMF duguje upravo svom jedinstvenom konceptu od kojeg se nije odstupalo. A iz te pobjedničke formule ne smijemo izostaviti ni jedinstvenu lokaciju stare tvornice pa i sustavnih napora koje Adris i Maistra poduzimaju u pozicioniranju Rovinja kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije. Svjesni smo da su i festivali poput Weekend Media Festivala važan element promocije turističke destinacije. I to poglavito u pred i posezoni“, rekla je Kristina Miljavac iz korporativnih komunikacija Adris grupe.

Među ostalim zanimljivim događanjima na Weekend.16 bit će proglašeni i pobjednici Food Tech start-up natjecanja u organizaciji Maistre, Infobipa, Peperminta i Kauflanda, koncipiranog s ciljem pronalaska novih i kreativnih ideja te pružanja podrške rastućim nadama prehrambene, ugostiteljske i retail industrije. Podsjetimo, ono je najavljeno na Weekend Food Festivalu koji se održao u travnju 2023. godine.

I dodajmo, svi zainteresirani start-upovi još uvijek se mogu prijaviti putem mrežne stranice na adresi foodtechstartupcompetition.com. Sve informacije i najnovije vijesti o manifestaciji Weekend Media Festival 2023 pronaći na mrežnoj stranici na adresi weekend.hr. Također, sve aktualnosti doznajte putem službenih Instagram i Facebook kanala.

VIDEO: Weekend Media Festival 2022 | WEB 3.0 – Revolucija koju smo čekali?

Tagged