koncertna dvorana blagoje bersa - muzička akademija zagreb - ožujak 2015.

Vivat academia – Branimir Pustički održava koncert naziva “Vivat violoncello”

Nakon duge pauze ponovo se održavaju koncerti ciklusa Vivat academia! Violončelist Branimir Pustički okupio je svoje studente i oformio ansambl s kojim će održati koncert naslovljen “Vivat violoncello”! Ansambl violončela uz Pustičkog čine Lucija Pejković, Tonko Marković, Lana Lucija Horvatić, Ana Majer, Lucija Mušac, Janko Franković te Karla Kostović.

Mlade glazbenice i glazbenici na pozornicu Koncertne dvorane Blagoje Bersa izaći će u srijedu, 25. studenog 2020. godine u 19.30 sati, a zagrebačkoj će publici predstaviti skladbe Mozarta, Boccherinija, Rossinija, Fauréa, Čajkovskog, Sibeliusa i Bartóka u izvedbi osam violončela.

Ulaznice su u prodaji na ovlaštenim prodajnim mjestima te na blagajni dvorane dva sata prije početka koncerta, a drago nam je najaviti kako će se za sve zainteresirane koji nisu u mogućnosti poslušati koncert u Bersi organizirati prijenos uživo na YouTube kanalu Muzičke akademije!

Vivat academia je koncertni ciklus koji organizira Muzička akademija Zagreb, a u kojem interaktivno sudjeluju njezini profesori i studenti. Za više informacija o Muzičkoj akademiji posjetite njihove mrežne stranice na adresi muza.unizg.hr.

Ansambli sastavljeni od više violončela svojim unikatnim zvukom plijene pažnju publike od 1972. godine

Tada je osnovan ansambl od dvanaest violončela Berlinske filharmonije. Cellomania, sjajan projekt iz 1991. godine profesora emeritusa Valtera Dešpalja, popularizirao je zbor violončela u Hrvatskoj i pobudio želju u mladim violončelistima za sudjelovanjem u takvom sastavu.

Cellomaniju je njen osnivač opisao kao “jedno fino stanje duha i uha kad se mladi violončelisti okupljaju u većem broju i predaju zadovoljstvu zajedničkog muziciranja i druženja”. Veliki opseg registra instrumenta, kao i ugodan timbar pogodno su tlo za zajedničko komorno muziciranje, a zbog svojih mnogih umjetničkih i pedagoških mogućnosti i za glazbeni i tehnički napredak svakog člana ansambla.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - -