frana marija vulić vranković - virtualni program za djecu - cekate 2020

Virtualni program za djecu CeKaTe Teatra održava se srijedom i petkom

CeKaTe Teatar nastavlja s virtualnim programom za djecu putem Facebook stranice Centra za kulturu Trešnjevka sve do 22. svibnja 2020. godine s radionicama srijedom u 18 sati te animiranom pričom za djecu petkom, također u 18 sati. Program je krenuo u nedjelju, 15. ožujka 2020. s igrokazom Kokoš kod frizera Nade Zidar Bogadi. Program vodi redateljica Frana Marija Vulić Vranković, voditeljica kazališne djelatnosti Centra za kulturu Trešnjevka. Uz video radionicu na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka (cekate.hr) dostupne su i pisane upute za izradu pojedine lutke ili teatrina.

Sve što se izrađuje na radionicama moguće je izraditi kod kuće od otpadaka, a za većinu predmeta potrebni su komad kartona, papir, olovka, bojice ili flomasteri, škare te ljepilo ili selotejp. Kroz radionice djeca zagrebati bogati svijet lutkica od papira (zijevalica, na štapu, naprstaka, animiranih od gore i od dolje, kazalište sjena).

Do kraja programa slijede radionice izrade kravice s federom od papira, žabice s prstima kao krakovima, jednostavnog teatrina za lutkice na štapu animirane od gore, izrada jednostavne makete te 3D ljetne čestitke.

Nastavlja se ciklus Ezopovih basni s Janje i vuk, Dvije žabe i Lav i miš, a tu je i prigodna priča za Praznik rada Kravičin posao.

Svi koji prate radionice mogu sudjelovati u online izložbi radova. Radovi se primaju do 1. lipnja 2020. godine na mail cktresnjevka@gmail.com te se objavljuju svakog utorka na web stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

Raspored:

  • 24. 4. (petak), 18 sati – Radionica: Izrada kravice s federom od papira
  • 29. 4. (srijeda), 18 sati – Radionica: Izrada žabica s prstima kao krakovima
  • 1. 5. (petak), 18 sati – Priča za Dan rada “Kravičin posao”
  • 6. 5. (srijeda), 18 sati – Radionica: Izrada jednostavnoga kazališta za lutkice na štapu animirane od gore
  • 8. 5. (petak), 18 sati – Priča: Ezop “Janje i vuk”
  • 13. 5. (srijeda), 18 sati – Radionica: Izrada jednostavne kazališne makete
  • 15. 5. (petak), 18 sati – Priča: Ezop “Dvije žabe”
  • 20. 5. (srijeda), 18 sati – Radionica: Izrada jednostavne 3D čestitke
  • 22. 5. (petak), 18 sati – Priča: Ezop “Miš i lav”

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -