villagers of ioannina city I 2022.

Villagers of Ioannina City, veliki grčki rock bend, napokon stiže u Močvaru!

Grčka rock institucija, bend Villagers of Ioannina City, u subotu, 21. svibnja 2022. godine premijerno dolazi u Hrvatsku! Destinacija je zagrebački klub Močvara, a razlog njihovog dolaska je promocija jednoglasno hvaljenog albuma naziva “Age of Aquarius” koji je svjetlo dana ugledao još u rujnu 2019. godine. Cijena ulaznica u pretprodaji je 75 kuna i može se kupiti u Dirty Old Shopu, kao i na njihovom webu. Ukoliko ulaznica ostane, a na ulazu će koštati 90 kuna.


Rock bend Villagers of Ioannina City ima kultni status u svojoj domovini Grčkoj. Ali polagano se taj status prelijeva preko granica matične države po cijeloj Europi. Riječ je o zaista unikatnom bendu koji heavy psihodelični rock zvuk utkan duboko u grčkoj tradiciji (naime, bend dolazi iz povijesne grčke pokrajine Epir) upotpunjuje s narodnim instrumentima kao što su gajde i kaval.

Nastali su 2007. godine u Ioannini, a bend je do sada izdao dva albuma. Prvi se zvao Zvara, a izdan je 2014. te drugi, već spomenuti Age of Aquarius. Članovi benda su Alex (Alex Karametis – gitara i vokal), Akis (Akis Zois – bas), Aris (Aris Giannopoulos – bubanj), Konstatinis (Konstantis Pistiolis – klarinet, kaval i back vokal) i Kostas (Konstantionos Lazos – gajde). Više o ovom Grčkom hard rock bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Villagers of Ioannina City – Through Space and Time I live in Athens 2020.

Tagged