via art samobor / 2021.

Via ART – izložba o vinarima i vinskim cestama održava se u Samoboru

U Samoboru se na Trgu kralja Tomislava u subotu, 20. studenoga 2021. godine od 12 do 18 sati održava Via ART. To je multimedijalna umjetnička izložba koja prenosi priče o vinarima i vinskim cestama Zagrebačke županije. Via ART će okupiti i brojne lokalne ugostitelje u čijoj ćete gastro ponudi moći uživati. Tako će tu biti za vas, između ostalih, Samoborska klet, vinarija Bermet Filipec te hotel i kavana Livadić.

U suradnji s gradom Samoborom i ugostiteljima, posjetitelje očekuju brojne gurmanske nagrade. Ne propustite subotu u Samoboru gdje će se spojiti umjetnost, vino i gastronomske specijalitete. Također, izložbu na otvorenom prate bogate gurmanske nagrade za posjetitelje.


Događanje Via ART odvija se u sklopu projekta In Cultura Veritas. Njemu je cilj povezivanje, razvijanje i promoviranje kulturne baštine uz vinske ceste. In Cultura Veritas poziva vas da obiđete vinske ceste u Zagrebačkoj županiji gdje su u vinu, kulturi, prirodi i gastronomiji uživale čak i svjetski poznate slavne osobe, poput Beethovena, Charlieja Chaplina, Isadore Duncan i Franza Liszta.

Samoborskom izložbom se zaključuje događanje Via VINO koje nas je ove jeseni provelo najljepšim vinskim lokacijama i upoznalo s ljepotama samoborskog, plešivičkog, zelinskog i moslavačkog krajolika. Gledali smo filmove u vinogradu Plešivice, doživjeli uistinu neponovljivo iskustvo koncerta u Sv. Ivanu Zelini i kroz Via VINARIA još bolje upoznali vinarije Zagrebačke županije, kao i ljude koje stoje iza njih. Zaokružite ovu predivnu jesen u Samoboru na događanju Via ART koje će vas još jednom za kraj odvesti u svijet vina i lokalne gastronomije. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije na adresi visitzagrebcounty.hr.

Tagged