veseli božićni tramvaj - advent u zagrebu :: trg bana jelačića zagreb :: prosinac 2012.

Veseli božićni tramvaj nakon dvije godine pauze ponovo vozi tijekom Adventa u Zagrebu

Zagrebački električni tramvaj, popularni ZET, nakon dvije pandemijske godine ponovno će sudjelovati u bogatom programu zimsko-blagdanske manifestacije “Advent u Zagrebu”, a to znači da će gradom Zagrebom opet voziti Veseli božićni tramvaj! Na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana, ali i svi ostalih stanovnika, kao i posjetitelja Zagreba, kako bi se osigurao pravi doživljaj zimske bajke, u promet se ponovno vraća Veseli božićni tramvaj koji će pronositi blagdanski duh našim gradom!


Vožnja tim veselim tramvajem, ali i ono što se događa u njemu tijekom vožnje je zaista jedinstvena priredba. Ona uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka. A osigurana je i podjela slatkiša našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima.

Veseli božićni tramvaj će voziti od utorka, 6. prosinca do subote, 31. prosinca 2022. godine

U navedenom periodu, tramvaj će voziti svakih pola satate voziti od ponedjeljka do četvrtka od 16 do 19 sati. Petkom će voziti od 12 do 16 te subotom i nedjeljom od 10 do 16 sati. Tramvaj će polaziti s ugla Praške ulice i Trga bana Josipa Jelačića. Vozit će trasom od Trga bana Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije, Jukićevom i Mihanovićevom te preko Zrinjevca natrag do polazne stanice u Praškoj ulici. Kućica za prodaju karata će biti na Jelačićevom trgu, a cijena karte će iznositi 30 kuna.

Veseli božićni tramvaj neće voziti za Božić, 25. prosinca. Na blagdan Svetog Stjepana, 26. prosinca, vozit će od 12 do 16, dok će na Badnjak i Staru godinu tramvaj voziti od 10 do 13.30 sati. ZET-ov Božićni tramvaj neizostavni je dio višestruko nagrađivane manifestacije Advent u Zagrebu, čije fotografije i kadrovi čarobnog ozračja svake godine obilaze svijet. Stoga Vas pozivamo da dođete na čarobnu vožnju i osjetite pravi doživljaj zimske bajke. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

Tagged