večernjakova biciklijada 2023 | dovile ramoskaite - unsplash

Večernjakova biciklijada 2023 kreće sa Trga Franje Tuđmana u subotu, 3. lipnja 2023. godine u 10 sati

41. Večernjakova biciklijada ove, 2023. godine, pedalira od Zagreba sve do samoborskog Vugrinščaka! Zato podmažite lanac, namjestite sjedalo i napumpajte gume i dođite u subotu, 3. lipnja 2023. godine u 10 sati na zagrebački Trga dr. Franje Tuđmana. Tamo je start ove tradicionalne biciklijade, a cilj se je udaljen samo 22 kilometra. Točnije, cilj je mjesto “gdje je sve počelo” davne 1979. godine – samoborski Vugrinščak!


U Vugrinščaku vas očekuje cjelodnevna zabava s brojnim radionicama i igrama za djecu, kvizovima, sportskim natjecanjima, bogatom gastroponudom. I dodajmo, moći ćete se i osvježiti u bazenu! Vrhunac zabave se očekuje u večernjim satima, kada će publiku zagrijati grupa Vatra te gosti iznenađenja!

Večernjakova biciklijada 2023 poziva sve bicikliste na ugodnu i sigurnu vožnju. Vozit će se bez žurbe jer je najbitnije da se uživa u danu, pedaliranju i druženju. Ruta kojom se vozi bit će djelomično u radovima pa se pripremite na malo grbave ceste. Zato jače držite volan, a glavu zaštite kacigom! Vjerujemo da će vrijeme biti sunčano, tako da će dan biti idealan za piknik na zelenoj livadi. Slobodno ponesite dekice, ali i pokrivala za glavu i kremu s visokim zaštitnim faktorom. Ne želimo da netko dobije sunčanicu ili opekline od sunca!

Što o 41. Večernjakovoj biciklijadi misle Dražen Klarić i Petra Škrobot?

“Večernjakova biciklijada i ove se, 2023. godine, vraća u Samobor, gdje na cjelodnevnom programu očekujemo oko 20.000 ljudi. Zahvalio bih Zagrebačkoj županiji i Gradu Samoboru što su i ovog puta ugostili biciklijadu, kojoj je na koncu, uz male promjene ruta, još od prve biciklijade održane 1979. cilj i bio u nekoj od središnjica županije”, rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

Večernjakova biciklijada lani se napokon vratila u naš grad i to je bila velika želja svih Samoboraca koji su takoreći emotivno vezani za ovu manifestaciju. Interes za sudjelovanje među našim sugrađanima svih dobnih skupina već je sada izuzetno velik. I vjerujem da će još rasti. Što još reći nego vidimo se u Vugrinščaku!”, rekla je Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora.

Večernjakova biciklijada 2023 će voziti rutom Zagreb – Samobor

U subotu, 3. lipnja 2023. godine, promet će privremeno biti zatvoren na pojedinim prometnicama
između Zagreba i Samobora i to zbog održavanja 41. Večernjakove biciklijade, jedne je od
najdugovječnijih i najmasovnijih rekreativno-sportskih manifestacija u Zagrebu. Start Biciklijade je na Trgu Franje Tuđmana u 10 sati, a očekivani dolazak prvih biciklista na cilj na livadi Vugrinščak je oko 11:30 sati.

Biciklistička kolona proći će sljedećom rutom: Trg dr. Franje Tuđmana – Reljkovićeva ulica – Ulica Ilica – Aleja Bologne – Ulica Velimira Škorpika – Samoborska cesta – Podsusedski most – Ulica Franje Tuđmana – Svetonedjeljska ulica – Ulica Ivana Perkovca – Trg Kralja Tomislava – Ulica Ferde Livadića – Starogradska ulica – ŠRC Vugrinščak.

Promet će biti zatvoren otprilike između 10 i 12.30 sati. Na trasi kretanja promet će se zatvarati
prije nailaska kolone pod pratnjom policije te će se otvarati kada zadnji biciklisti prođu. Točnije, zaustavlja se promet kako bi sudionici Večernjakove biciklijade sigurno stigli do cilja u Samoboru. Vozačima preporučujemo da u vrijeme održavanja biciklijade izbjegavaju odlazak prema navedenim ulicama u Zagrebu i Samoboru te da izbjegavaju navedene prometnice kojima će se kolona kretati do Samobora. Više o ovoj biciklijadi doznajte na adresi vecernji.hr/vecernjakova-biciklijada.

Kako se nakon biciklijade vratiti u Zagreb?

Povratak u Zagreb je u vlastitom angažmanu, stoga se apelira na opreznost i sigurnost. Za one koje planiraju ostati duže i malo se više opustiti, Večernjakova biciklijada je organizirala povratak autobusom u Zagreb! Autobus kreće ispred hotela Lavica u Ulici Ferde Livadića 5, a vozi do okretišta Ljubljanica, u vozi u dva termina – u 21 sat i u ponoć. Dodajmo da je broj mjesta u autobusu ograničen.

Za bicikle je osigurano i parkiralište pa tako postoji mogućnost da ga ostavite u Samoboru te idući dan dođete po njega. Napominjemo da bicikle ostavljate na vlastitu odgovornost! Također, ako nemate svoj bicikl, osigurana je i mogućnost besplatnog iznajmljivanja bicikla Nextbike!

Dodajmo da Večernjakova biciklijada tradicionalno promovira aktivan način života i stvaranje navika bavljenja sportom. Također u zadnjih par godina ova biciklijada podiže svijest o biciklizmu kao ekološki prihvatljivom načinu prijevoza te ukazuje na nedostatak biciklističke infrastrukture i važnost odgovornog ponašanja u prometu.

VIDEO: 40. Večernjakova biciklijada snimljena iz zraka

Tagged