pjevački studio mozartine 2019

Večer s Cohenom – koncert Maje Posavec, Ivana Kapeca i Mozartina u Kerempuhu

Točno tri godine nakon smrti Leonarda Cohena u Satiričnom kazalištu Kerempuh, u četvrtak, 7. studenog 2019. godine dogodit će se “Večer s Cohenom”, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom “umjetniku ljubavi i smrti”. “Večer s Cohenom” više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom Famous Blue Raincoat Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima.


Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Luka Veselinović na kontrabasu, Borko Rupena na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom.

Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer na njegovoj sceni, kao dugogodišnja članica ansambla, nastupa u brojnim kazališnim komadima.

“Ne znam je li potrebno naglasiti koliko se veselimo koncertu u Kerempuhu. Svi koncerti koje smo svirali Cohenu u čast su bili dokaz da to što radimo snažno odjekuje s publikom. Osobno, vraćam se na kazališne daske, kazalište Kerempuh je i moje matično kazalište i iako sam tamo puno puta pjevala, ovaj koncert je ipak osobit na mnogo načine. Ivan Kapec i ja se vraćamo s bendom s kojim ćemo prvi put izvoditi ovakav koncert, a u goste nam dolaze i predivne i talentirane Mozartine! Uzbuđenje je na vrhuncu, a ja još nemam cipelice cohenice! Vidimo se u četvrtak u Kerempuhu!”, rekla je Maja Posavec.

Posebni gosti – Pjevački studio Mozartine

Ovakva svečanost zahtijeva i posebne goste. Ovom prilikom bit će to Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka.

Pjevački studio Mozartine postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged