bend vatrogasci 2020

Vatrogasci nastupaju u Boogaloou – ovaj audio – vizualni spektakl ne smijete propustiti!

Nakon potpuno sumanute fešte za Martinje, “Vatrogasci” se u petak, 18. rujna 2020. godine vraćaju u Boogaloo gdje su sad već postali redoviti gosti! Svi koji su bili na njihovim koncertima znaju da se ovaj audio – vizualni spektakl ne smije propustiti, a sutradan se ionako nitko ničega ne sjeća. Cijena ulaznica u pretprodaji je 60, na ulazu će koštati 80 kuna.

Mogu se kupiti preko sustava Entrio te na njihovim prodajnim mjestima. “Vatrogasci” su hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav osnovan 1991. godine u Zagrebu. Prva vatrogasna melodija snimljena je krajem iste godine pod nazivom Vatrogasac Mirko.

Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak) kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg benda Jasne Zlokić.

Vatrogasac Mirko je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima, a po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su Ritam iza denser, Više – manje, manje – više i Ženićute. Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća Euroton” ponudila se za izdavača te je u lipnju 1992. godine izašao prvijenac pod nazivom Vatrogasna zabava vol. 1. To je prvi i zadnji album na kojem su Vatrogasci djelovali kao trio. Dean Parmak radi privatnih razloga napušta band i ostaju samo Tiho i Bubi te snimaju još tri albuma. Tiho piše pjesme i aranžmane, a Bubi pjeva. Nakon četvrtog albuma (Vatrogasna zabava vol. 4) Bubiju je dosadilo i potpisuje petogodišnji ugovor s Novim fosilima kao bubnjar i vokal.

Tiho nalazi novog pjevača – Dugog (Mladen Martinović), i s njime nastavlja vatrogasnu produkciju te su do danas snimili još osam albuma. Početkom 2007. Dugi napušta Vatrogasce radi privatnih obaveza, a Gugi (Goran Borošak) nastavlja kao novi (treći) vokal. Sastav je najpoznatiji po obradama pjesmama drugih autora te njihovom parodiranju, pretvarajući ih u narodnjačku glazbu. Uz obrade, sastav snima i autorske skladbe. Do sada su snimili 12 studijskih albuma te jedan kompilacijski.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -