death metal band vader poland - 2022.

Vader, poljski death metal prvaci, nakon tri odgode konačno stižu u Močvaru!

Vader, poljski death metal prvaci, nakon čak tri odgode zbog pandemije koronavirusa, konačno stižu u Močvaru! A iz benda najavljuju da će to biti metal spektakl za pamćenje jer, između ostalog, u Zagrebu nisu nastupali već devet godina. A u petak, 29. travnja 2022. godine u Močvaru uz njih u sklopu turneje “De Profundis XXV Album Reedition” dolaze i belgijski bend Reject The Sickness te Latvijci Mara.


Cijena ulaznice za ovaj death metal koncert u pretprodaji je 140 kuna. Na dan koncerta će, ako koja ostane, koštati 160 kuna. Ulaznica se može kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) ili preko njihovog webshopa. Kupljene ulaznice za prethodne datume koncerta Vadera u organizaciji Hangtime Agencyja i Subsonic Eventsa vrijede i za ovaj datum!

O Vaderu i pratećim bendovima Reject the Sickness i Mara

Vader je poljski death metal bend osnovan davne 1983. u Olsztynu. Počeli su kao heavy metal bend, pa se prebacili na thrash zvuk i u konačnici evoluirali do death metala kojem su vjerni preko 30 godina. Ime naravno dolazi od Darth Vadera, a lirički su im pjesme inspirirane pričama H. P. Lovecrafta, Drugim svjetskim ratom i hororom kao žanrom. Članovi benda su Piotr Peter Wiwczarek (lead gitara, vokal), Marek Spider Pajak (ritam gitara), Tomasz Hal Halicki (bas) i Britanac James Stewart (bubnjevi). Bend je do sada izdao 12 albuma, dok je najaktualniji Solitude in Madness iz 2020. godine. Aktivnosti Vadera pratite na njihovom Facebook profilu.

Reject The Sickness je peteročlani belgijski death/thrash metal bend osnovan 2010. godine. Do sada su izdali tri albuma, a aktualni While Our World Dissolves će promovirati ovom prilikom u Močvari. Više o ovom bendu doznajte na njihovoj Facebook stranici.

Mara je latvijski death/thrash/groove metal predvođen Marom Lisenskom, koju krasi brutalan vokal svojstven žanru. Osnovani su 2018., a dosad su izdali dva albuma. Više o bendu doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi mara-metal.com.

Video: Vader – This Is The War I Reject The Sickness – Disapproval Of The Weak I Mara – Label Me Insane


Tagged