uvijek će nam ostati ljubav - dražen čuček i jelena miholjević - teatar rugantino - 2020

Uvijek će nam ostati ljubav – predstava Miloša Radovića igra u Lisinskom

Nakon dvije odigrane i publikom ispunjene pretpremijere predstave “Uvijek će nam ostati ljubav”, Teatar Rugantino najavljuje i premijeru, i to u nedjelju, 25. listopada 2020. godine u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog.

Predstava “Uvijek će nam ostati ljubav” autora Miloša Radovića nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.

Jelena je vesela žena puna života koja zagazivši duboko u četrdesete odlučuje formalizirati dvadesetogodišnju vezu s Medom. Medo je inertni, neuhvatljivi pedesetogodišnjak sklon cinizmu, sveučilišni profesor kojeg hvata paničan strah od nadolazećih promjena pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta prije potpisivanja bračnog ugovora.

“U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno”, kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset ili više godina može donijeti. Kazališnom čarolijom Jelena i Medo dobili su mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček.

Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Daria Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi

Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom. Zadovoljstvo predstavom Uvijek će nam ostati ljubav i reakcijama publike na pretpremijerama, ne krije nitko iz kreativnog tima predstave.

Izdvojit ćemo samo kratke komentare dvojca na sceni. Jelena Miholjević, sjajna u ulozi Radovićeve Jelene, o tekstu kaže: “Divan je jer je istovremeno i komično i tragično i istinito i cinično, a sve skupa je lijepo i pastelno, ima tu toplu notu koja nam danas tako fali.” A Dražen Čuček, neponovljivi Jelenin Medo, komentira pretpremijere: “Dobili smo publiku. Dobili smo tog svog trećeg partnera i dobru reakciju, gust pljesak na kraju i srce je veliko kao kuća.”

Publika koja želi vidjeti Jelenu i Medu u predstavi Uvijek će nam ostati ljubav, može to u Zagrebu 22. listopada te 8. i 28. studenoga 2020. godine u Maloj dvorani Lisinski. Premijerna publika će ih gledati u nedjelju, 25. listopada, a slijede i prva gostovanja predstave – 4. studenoga u Crikvenici i 13. studenoga 2020. godine u Opatiji.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -