uriah heep / 2019.

Uriah Heep, jedan od najvećih britanskih rock bendova, dolazi u Doma sportova

Uriah Heep, jedan od najvećih britanskih rock bendova, dolazi u zagrebačku Malu dvoranu Doma sportova! Koncert će se održati u utorak, 25. listopada 2022. godine, u sklopu turneje povodom 50 godina karijere. Neumorna rock mašina i nakon pola stoljeća djelovanja na velikoj svjetskoj turneji pokazat će zašto su jedni od najprepoznatljivijih imena žanra. Iznova se dokazujući kao bend kojeg se mora čuti uživo, Uriah Heep sa svakim novim nastupom učvrsti fan bazu, ali i privuče neke nove. Velika proslava za 50 godina karijere bit će jedan od najvećih rock događaja 2022. godine.

Jedan od najcjenjenijih bendova čvrsto i nemilosrdno drži tradiciju originalnog progresivnog hard rocka živom. A nastao je u vrijeme zlatnog doba glazbe. Od 1969. naovamo Uriah Heep je kao dio postave koju još čine Led Zeppelin, Black Sabbath i Deep Purple, zaslužan za prepoznatljivost žanra. Pomogavši kreirati jedinstveni britanski zvuk heavy metala, upisali su se u povijest s debitantskim albumom Very ‘Eavy, Very ‘Umble. Ploča je definirala jedno cijelo razdoblje i obilježila 70-te, a njezin utjecaj se nastavio i debelo u 80-im godinama. Zadužili su svijet kao pioniri hard rocka, heavy metala i progresivnih žanrova. Dodajmo da je njihova dojmljiva upotreba vokala ostavila je traga na žanru.

Dugovječnost Uriah Heepa je potvrda njihovog neumornog rada

Ali i potvrda glazbe koju stvaraju i nezaboravih nastupa. Ove istinske legende su u karijeri dugoj više od pola desetljeća izdale čak 25 studijskih albuma. No, tu je i 21 službeni live album, prodali su više od 45 milijuna ploča diljem svijeta i odsvirali više od 4000 nastupa u 60 zemalja. Od samih početaka pa sve do posljednjeg studijskog uratka Living The Dream iz 2018., kao i DVD-a Live at KOKO, Uriah Heep su ostali poznati po tome da stvaraju zarazni hard rock u kombinaciji sa sjajnim harmonijama i melodijama.

Velika svjetska turneja u Europi ih vodi kroz 28 zemalja te 61 nastup. Ona predstavlja ultimativno slavlje i potvrdu titule jednog od najvažnijih britanskih rock bendova svih vremena. Hitove iz prebogate karijere poput Gypsy, Easy Livin’, The Wizard, Sweet Lorraine, Stealin i Lady In Black, bend donosi u zagrebački Dom sportova. Više o ovim legendama metala doznajte na stranicama Wikipedije.

Video: Uriah Heep – Wizard

Ključne riječi (tagovi): - - - - - -