upgrade - vesna mimica - 2019

UPGRADE – plesna predstava koreografkinje Vesne Mimice u Zagrebačkom plesnom centru

Plesači dnevno provedu 90 minuta na treningu na kojem uglavnom ponavljaju jedne te iste vježbe. Svaki ih dan usavršavaju pa ako pomnožite 90 minuta sa 5 dana u tjednu, to je 450 sati rada na poboljšanju tehnike plesa. U godini dana to je 5.400 sati svladavanja tehnike. Ako je prosječan vijek plesača 15 godina, to je 81.000 sati rada na plesnoj tehnici. Kada postajemo još bolji i kada smo unaprijedili svoju tehniku? Dolaskom novih tehnika? Dolaskom konkurencije ili možda zrelošću razmišljanja?

Je li nakon 15 godina naša izvedba savršena ili smo već ostarjeli i ne možemo učiniti ništa da upgradamo – unaprijedimo svoju izvedbu. Osim same izvedbe.

Posvetili smo se izvedbi 5 plesača potpuno različitih i jedan glumac koji se, kako kaže njegova mentorica, dobro kreće i jedna koreografkinja otvorena sugestijama, stvaraju iluziju kontrolirane, smislene, tehnički određene predstave. A možda i ne… Zapravo ne znamo.

Promatrat ćemo promjene iz predstave u predstavu.

Plesna predstava UPGRADE koreografkinje Vesne Mimice bit će izvedena pretpremijerno i premijerno 26. i 27. studenog 2019. godine u Zagrebačkom plesnom centru s početkom u 20 sati.

UPGRADE – Vesna Mimica

  • plesači: Branko Banković (SSP), Lara Frgačić, Sanja Hrgetić (VEM), Nastasja Štefanić, Kristijan Petelin (glumački odsjek ADU-a) i Linda Tarnovski (plesni odsjek ADU-a)
  • pokret: svi pomalo
  • koreografija: Vesna Mimica
  • grafičko oblikovanje: Robert Štimec
  • oblikovanje svjetla: Marino Frankola
  • kostimografija: Ivana Bakal
  • fotografija: Renato Branđolica

Program je izveden uz potporu Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba. Zahvaljujemo kolegama iz fonoteke HTV-a i lektorici Dubravki Čorak na pomoći te nezamjenjivom Siniši Tvoriću na glazbi. Zahvaljujemo ZPC-u na razumijevanju dezorganizacije našeg projekta.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -