uk subs 2020

UK Subs – Charlie Harper i londonske punk rock legende ponovo dolaze u Zagreb

Neuništive punk rock legende “U. K. SUBS” sa 75-godišnjom punk rock legendom pjevačem Charlie Harperom na čelu ponovo dolaze u Zagreb, i to 4. veljače 2020. godine u klub Boogaloo, u sklopu turneje sa kojom obilježavaju 40 godina od objavljivanja svog drugog, najprodavanijeg albuma “Brand New Age”.

Kao predgrupe će nastupiti zagrebačka old school punk grupa Eksodus i britanska punk rock grupa The Mistakes.

Početak koncerta je najavljen u 20 sati, a cijene ulaznica iznose 90 kuna u pretprodaji i 110 na dan koncerta.

O punk rock bendu U. K. Subs

Londonska punk rock legenda U. K. Subs na čelu sa živučom punk rock legendom, pjevačem Charile Harperom koji je napunio sedamdest i petu godinu života nastavlja konstantnu turneja, služeći se motom On Tour Forever svirajući iz godine u godinu novim punk rock generacijama. Ovoga puta obilježavajući 40. obljetnicu od objavljivanja njihovog drugog studiskog albuma Brand New Age na kojem se nalazi njihov najveći hit Warhead koji je ujedno postao i himna punk rock generacije!

U. K. Subs slove za predvodnike druge punk generacije uz Dead Kennedys, The Exploited, Discharge, Anti Nowhere League, GBH i Partisans, iako su svoju karijeru započeli još 1976. godine, najbitnijoj godini za punk rock. Prvi singl C.I.D. objavili su 1978. godne i odmah se se pojavili u glazbenoj TV emisiji Top of the Pops.

Kada je 1979. godine izašao njihov prvi album Another Kind of Blues odmah su dospjeli u prvi plan punk scene, djelomočno zahvaljujući i velikoj diskografskoj kući RCA. Za RCA su objavili još tri albuma sa kojima su postali najpoznatiji punk rock band druge generacije i postali jedan od najuspješnijih punk – rock bendova sa čak sedam učešća na UK Top 30 između 1978. i 1981.

Pjesma Warhead postala je internacionalna punk himna, a 2008. ponovo se popela na top liste zahvaljujući novoj verziji snimljenoj za film This is England. Pjesmu Down on the Farm sa albuma Endengared Species su Guns & Roses obradili na svom Spaghettin Incident albumu. Albumi Another Kind Of Blues (1979), Brand New Age (1980), Crash Course – Live (1980), Demolished Responsibility (1981) su došli do UK Top 10 i pored toga dospjeli na listu najbitnijih punk rock albuma svih vremena, a mediji U. K. Subs proglasili najboljim punk – rock bandom nakon Sex Pistols, The Clash i Ramones.

U. K. Subs su prvi band koji je svirao iza tadašnje željezne zavjese, točnije u Poljskoj, zatim su obišli Sjevernu i Južnu Ameriku, Japan, Australiju, Europu, svirajući godišnje i do dvjestotinjak koncerata. U Hrvatsku su prvi put stigli 1986. godine gdje su u tadašnjem kultnom zagrebačkom klubu Kulušić odsvirali koncert za pamćenje. Nakon toga su nas obilazili svakih par godina i bili jedan od rijetkih bendova koji su se usudili doći za vrijeme rata i to nekoliko puta pa tako i 1991. Koncertni snimak iz zagrebačkog kluba Jabuka iz 1993. godine objavljen je kao bonus CD na njihovom albumu Normal Service Resumed iz 1994 . godine.

uk subs 1980

Predgrupe Eksodus i The Mistakes

Kao gosti večeri će nastupiti zagrebački old school punk rockeri Eksodus koji su već desetak puta svirali sa U. K. Subsima i britanski band The Mistakes koji po prvi puta dolazi u Hrvatsku.

The Mistakes predstavlja svoj novi album Upstarts and Heretics“ snimljen u berlinskom Candy Bomber studios sa producentima Moses Schneiderom i Ingo Kraussom koji su poznati po radu sa The Pixies, The Beatsteaks, Iggy Popom, The Damned… Album je dobio odlične kritike a mediji ih predviđaju sjajnu budućnost.

Tagged