placebo / 2021. / foto: mads perch

U očekivanju koncerta na Šalati, Placebo objavljuje singl “Beautiful James”

Engleski art-rock velikani Placebo objavili su novi singl “Beautiful James”. Singl će biti izdan na njihovom studijskom albumu koji će izaći početkom 2022. godine. A cijeli novi album i poneku staru pjesmu moći ćete čuti na koncertu u Zagrebu! Točnije, Placebo će nastupiti na stadionu Šalata u ponedjeljak, 27. lipnja 2022. godine.

Zanimljivo, ova pjesma je ujedno i prva koju bend objavljuje nakon pet godina. Dodajmo da njihov skorašnji povratak na glazbenu scenu dolazi uz osmi album i veliku svjetsku turneju. Zagreb će na omiljenoj pozornici u centru grada biti jedna od postaja koja će među prvima čuti kako zvuči novi materijal. Naravno, bend će nas podsjetiti i na svoj prebogati katalog.

Vrsni majstori predstavljanja raznih aspekata našeg društva dolaze u vrijeme velikih podjela, žele preispitati uskogrudnost. A to pokušavaju s ovom novom pjesmom, koja je istovremeno nježna i jaka. “Za mene je imperativ da svatko otkrije svoju osobnu priču unutar pjesme. Ne želim nikome govoriti kako da se osjeća”, poručuje Brian Molko, frontman Placeba. Više o Brianu doznajte na stranicama Wikipedije.

Engleski art-rock velikani postoje više od 25 godina

Do sada su prodali više od 13 milijuna primjeraka svojih albuma diljem svijeta. Od istoimenog debi albuma koji je promijenio britansku glazbu uz pjesme Nancy Boy i Teenage Angst, bend je nastavio nizati singlove koje su im priskrbile horde fanova. One su im osigurale i pozicije na nacionalnim ljestvicama, milijunske naklade i zacementirale mjesto u samom vrhu svjetske rock scene. Every You Every Me, Pure Morning, Taste in Men, Slave to the Wage, Special K, The Bitter End, English Summer Rain ili Special Needs samo su neke od pjesama iz njihove fascinantne karijere. A svakim nastupom uživo potvrđuju zašto uživaju legendarni status.

Miljenici zagrebačke publike Placebo, bend predvođen legendarnim Brianom Molkom, vraćaju se u Zagreb. Nakon nekoliko odgoda, ovaj puta sigurno dolaze na open-air koncert na Šalatu 27. lipnja 2022. U prodaji su ulaznice po cijeni od 240 kuna, dok će one na dan koncerta koštati 260. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a) te sva prodajna mjesta Eventima.

Video: Placebo – Beautiful James

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -