tricky - 2022. - foto: erik weiss

Tricky, pionir trip hopa, objavio je novi datum zagrebačkog koncerta u Močvari!

Pionir trip-hopa Tricky objavio je novi datum davno najavljenog zagrebačkog koncerta! Tako će ovaj veliki glazbenik doći u klub Močvara u petak, 20. svibnja 2022. godine. Kultni britanski glazbenik nakon će nakon nekoliko odgoda nastup (ipak) održati ovog proljeća, a u sklopu kojeg će promovirati svoj novi album “Fall To Pieces”.


Na globalnoj glazbenoj sceni Tricky ili pravim imenom Adrian Nicholas Matthews Thaws pojavio se 1995. godine. Tada je izdao debi album Maxinquaye, prvi od njegovih jedanaest studijskih albuma. Nakon godina skupljanja staža kao suradnik Massive Attacka, dio The Wild Bunch ekipe i bristolske scene, ovo izdanje od njega je napravilo svjetsku zvijezdu, a trip hop učinila uzbudljivim novim zvukom na sceni. Trickyja pratite na njegovom Facebook profilu.

Trickyjeva glazba bila je obilježena glavnim ženskim vokalima gotovo dva desetljeća

A kao suradnice pojavljivale su se slavne glazbenice poput Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper, Costanza Francavilla, Nneka ili Oh Land. I lista muških glazbenika koji su prošli kroz Trickyjeve pjesme je impresivna. S njim su radili od DJ Muggsa iz Cypress Hilla i članova RHCP-a sve do Bobbyja Gillespieja iz Primal Screama. Uz sva lutanja, uspone i padove, Adrian Thaws uspio je ostati jedan od najcjenjenijih i najinovativnijih glazbenika današnjice.

Ulaznice za zagrebački koncert Trickyja dostupne su po cijeni od 140 kuna. Ukoliko ih ostane, na dan koncerta će koštati 170 kuna. Sve do sada kupljene ulaznice za odgođeni datum naravno vrijede i za novi koncert. Možete ih kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Mjere za ulaz na koncert ovisiti će o tada aktualnim mjerama u Republici Hrvatskoj.

Video: Tricky – I’m In The Doorway feat. Oh Land

Tagged