ekatarina velika - ekv

Tribute koncert za Ekatarinu Veliku na terasi Boogaloo Cluba održat će Zoran Stojanović Kizo

Na terasi zagrebačkog Boogaloo Cluba održat će se koncert posvećen životnom djelu Milana Mladenovića i njegove grupe Ekatarina Velika i to povodom njegovog rođendana koji je bio 21. rujna (ove godine bi napunio 62 godine), a nekoliko dana prije, 18. rujna, bila je i osamnesta godišnjica smrti Margite. Opus rada grupe EKV izvesti će u petak, 2.listopada 2020. godine jedan od najboljih hrvatskih gitarista – Zoran Stojanović Kizo – poznat po svojim bendovima Haousepainters i Veliki bjeli slon, ali i po tome što je svirao sa Zabranjenim pušenjem i Darkom Rundekom, a trenutno svira u Kawasaki 3P-u. Kizo također ima i svoj solo album naziva “Brutalizer”, na kojem se nalazi 11 odličnih instrumentalnih gitarističkih kompozicija crossover stilova koji idu od metala, spacea, gothic rocka i plesnog blues rocka do elektronskog i industrial rocka. 2018. je snimio i svoju prvu pjesmu, odličan blues “Zašto skitaš”.

No, za ovu priču je najbitnije to što Kizo već dugi niz godina ima EKV tribute band i svirao je sa Margitom Stefanović – Magi, klavijatiristicom EKV-a, na nekoliko njenih posljednjih koncerta, a te verzije koncerata će odsvirati i sada uz pratnju klavijaturistice Emme i perkusionista. Inspiracija za takav koncert je proistekla iz serije koncerata koje su održali Milan Mladenović i Magi pred sam kraj grupe EKV 1994. godine.

Prije i nakon koncerta će se na velikom platnu vrtiti video projekcija koncerata i video spotova grupe EKV, a nakon koncerta će se nastaviti 80’s Party u režiji Tomija Phantasme.

Početak koncerta najavljen u 20 sati, a cijena ulaznice iznosi 35 kuna u pretprodaji i 50 na dan koncerta, a moći će se kupiti samo preko sustava Entrio.

zoran stojanović kizo - 2020

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -