tit andronik / zekaem 2019

Tit Andronik u režiji Igora Vuka Torbice – Shakespeare kakvog se rijetko gleda

Tit Andronik drama je o krizi vođe, o njegovoj odsutnosti; kao svjedočanstvo o generacijskom srazu, o slijepoj ambiciji starijih koji (čak i doslovno) proždiru vlastitu djecu, o mladima koji gube bitku sa stvarnošću radi vlastite pasivnosti i kratkovidosti; i, možda najviše, kao poligon za ispitivanje trivijalnosti zla, danas tako akutno prisutnog. Tit Andronik sjajan je komad iz kazališne povijesti kojim se usuđuju baviti samo rijetki. Stoga ne čudi da ga je za svoju drugu režiju u ZKM-u odabrao Igor Vuk Torbica, redatelj već ovjenčan brojnim nagradama za režiju predstave Hinkemann (za Tita Andronika po drugi je put osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju režiju. Naslovnu ulogu tumači doajen ZKM-a i hrvatskog glumišta – Sreten Mokrović.


Osim nagrade za režiju, predstav je osvojila i nagrada za najbolju mušku ulogu 33. Gavellinih večeri 2018. – dobio ju je Rakan Rushaidat.

Predstavu Tit Andronik možete pogledati u ZeKaeM-u 9. i 10. studenoga 2019. godine od 20 sati.

U predstavi Tit Andronik glume: Sreten Mokrović, Katarina Bistrović Darvaš, Rakan Rushaidat, Mia Melcher, Petar Leventić, Adrian Pezdirc, Dado Ćosić, Vedran Živolić, Frano Mašković. Jasmin Telalović, Mateo Videk i Milivoj Beader.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged