tihana strmečki / 2019.

Tihana Strmečki održava radionicu Musical Theatre Workshop u CeKaTe-u

Tihana Strmečki održava jednodnevnu radionicu glazbenog kazališta pod nazivom “Musical Theatre Workshop”. Radionicu koju vodi ova mlada plesačica i koreografkinja s međunarodnom karijerom će se održati u nedjelju, 27. listopada 2019. godine na pozornici Centra za kulturu Trešnjevka. Predviđeno vrijeme trajanja radionice je u od 15:30 do 17 sati.

CeKaTE Teatar poziva zainteresirane srednjoškolce i studente na radionicu “Musical Theatre Workshop”. U sklopu programa CeKaTe za lokalnu zajednicu ovaj program se ne naplaćuje, a maksimalan broj sudionika je 30. Prijaviti se možete, do popune radionice, na mail adresi tnt@cekate.hr. Ovim programima Centar za kulturu Trešnjevka nastoji povezati obrazovanje i kulturu putem izvanučioničkih sadržaja. Više doznajte na mrežnim stranicama na adresi cekate.hr.


Tihana Strmečki je nedavno došla s još jedne Broadwayske edukacije. Kako sama kaže, jedva čeka svoje znanje podijeliti sa zaljubljenicima u kazalište i ples. Sama radionica Musical Theatre Workshop koristi zagrijavanje bazirano na jazz i baletnim elementima. To je zato kako bi se polaznici “fizički i psihički pripremili za rad na koordinaciji, snazi, izoliranosti pokreta i fleksibilnosti”.

Drugi dio radionice fokusiran je na učenje i isplesavanje plesne sekvence. Zadani plesni materijal uvijek je smješten u dramsku situaciju, preuzetu iz klasičnih i suvremenih mjuzikala s Broadwaya. Koreografija izrađuje tehniku, muzikalnost i ekspresivnost svakog polaznika te potiče unošenje svog karaktera i individualnog izričaja u plesni materijal.

Tihana Strmečki – plesačica i koreografkinja

Tihana je osnovno plesno obrazovanje stekla je u domaćim plesnim studijima i ansamblima. Uz to, pohađala je plesne radionice u New Yorku, Los Angelesu, Londonu, Amsterdamu, Parizu i Barceloni, gdje gradi znanje i iskustvo u mnogim stilovima i modernim tehnikama. Unatrag više od deset godina redovito se educira na Broadwayu u New Yorku i na West Endu u Londonu te surađuje s raznim hrvatskim i inozemnim koreografima. Koreografkinja je velikog mjuzikla Sunset Boulevard u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka. U mjuziklima po Europi i Hrvatskoj (Ljepotica i zvijer, Saturday Night Fever, Mamma Mia, Crna kuća, Footloose, Divan Božić…) radila je kao koreografkinja, asistentica redatelja / koreografa te plesni kapetan i/ili izvođačica.

Osmišlja scenski pokret za dramske predstave poput Raspad sistema (Satiričko kazalište Kerempuh), Sve o ženama i Sve o muškarcima (Teatar Gavran), Ježeva kućica (Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski), Ivica i Marica (Gradsko kazalište Požega) te za mnoge druge dramske predstave. Također, koreografira dječje predstave, nastupe na plesnim festivalima, glazbene koncerte, reklame, televizijske emisije, modne revije i video spotove. Osnivačica je, voditeljica i pedagog plesnog kluba JazzElle, dok u Husar & Tomčić školi pjevanja radi kao glavna koreografkinja škole i plesna mentorica. Plesne je satove držala u raznim gradovima Hrvatske te po Europi i u New Yorku.

Tagged