the chemical brothers / tom rowland & ed simons

The Chemical Brothers – britanski elektronski duo dolazi u Dom sportova

The Chemical Brothers, britanski elektronski duo 12. listopada 2019. godine nastupaju u Domu sportova, što će im ujedno biti i premijerni nastup u Zagrebu! Naime, već su nastupali po Hrvatskoj – 2015. godine nastupili su na Ultra Europe festivalu u Splitu te u Novalji na otoku Pagu 2010. Sa svojom velebnom produkcijom, duo pred hrvatsku publiku stiže u sklopu turneje kojom promoviraju ovogodišnji album “No Geography”. Nedavno je potvrđeno i kako će im se na pozornici u Zagrebu pridružiti i njihov veliki prijatelj te poznati DJ James Holroyd, koji ih je pratio tijekom mnogobrojnih nastupa u proteklih 20 godina.

James Holroyd ima i zavidnu samostalnu karijeru: kao DJ aktivan je od 1991. i jedan je od vodećih DJ-eva klupske scene Manchestera i Leedsa. Također je i resident DJ jedne od najpoznatijih i najdugovječnijih britanskih klupskih večeri Back 2 Basics.

The Chemical Brothers su bend koji u Hrvatsku dolazi u pravo vrijeme. U trenutku svoje najveće zrelosti i godini kada su na novu koncertnu turneju krenuli s novim vizualima. Tom Rowlands i Ed Simons u Zagrebu gostuju kao predvodnici britanskog elektroničkog zvuka, sukreatori uspjeha big beata i njegova proboja u orbitu pop kulture. Svoj aktualni album No Geography objavili su ove godine, a globalnu koncertnu sezonu obilježili su kao headlineri najvećih festivalskih pozornica.

Nakon koncerta u Domu sportova, mnogobrojna publika dobila je priliku nastaviti večer u istom tonu, na službenom afterpartyju koji će se održati u klubu Boogaloo.

Afterparty počinje odmah po završetku koncerta, od 23 sata, a prisutne će rasplesati poznati domaći Dj-evi – Frx i Mary.

Ulaznice za ovaj elektronski spektakl su u prodaji putem sustava Eventim te u glazbenoj knjižari Rockmark po cijeni od 430 kuna za parter te 350 za mjesto na tribinama.

The Chemical Brothers

Više od 20 godina The Chemical Brothers iznova definiraju elektroničku glazbu. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizualni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu.

Nastupi ovog elektro-dvojca nisu samo DJ setovi, već kompletan vizualno glazbeni događaj praćen spektakularnom vlastitom produkcijom, kojom stvaraju sasvim novo iskustvo i jedno od najzanimljivijih doživljaja glazbe općenito.

Grupu su osnovali Tom Rowlands i Ed Simons, a duo iz Machestera se uz grupu The Prodigy i Fat Boy Slima smatra jednim od pionira big beat žanra elektroničke glazbe. Posljednji, deveti album No Geography izdan prije svega par mjeseci, pokupio je odlične kritike i riječi hvale.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - -

1 thought on “The Chemical Brothers – britanski elektronski duo dolazi u Dom sportova

Comments are closed.