the brand new heavies | 2019.

The Brand New Heavies nakon 11 godina u Zagreb ponovno donose londonsku acid jazza scenu i to u Tvornicu kulture u nedjelju, 27. listopada 2019. godine

Autentični jazz funk soul r’n’b sastav, The Brand New Heavies, održat će koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture i to u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions. Podsjetimo, pioniri londonske acid jazz scene uspjeli su svoju veliku ljubav prema funk grooveu iz sedamdesetih godina, putevima klasičnog soula u eri u kojom dominira hip-hop, transformirati u sofisticirani zvuk. Ovaj koncert će se održati u nedjelju, 27. listopada 2019. godine, a počinje u 21 sat. I dodajmo, za preparty and afterparty zaduženi su DJ Phat Phillie & Ilija Rudman. A cijena ulaznice za ovaj koncert iznosi 150 kuna.

Band The Brand New Heavies osnovan je 1985. godine kao instrumentalni sastav. A osnovani su jer su bili inspiriran rijetkom, ali tada vrlo aktualnom londonskom groove clubbing scenom. Ubrzo nakon osnivanja bend se nadopunjuje puhačkom sekcijom i vokalima. I dodajamo, posljednjih godina Heaviesi su radili na novom albumu.

Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju cijeli niz uspješnica, od kojih je 16 pjesama ušlo na svjetske top 40 liste. Spomenimo i da su do sada ukupno prodali više od 2,5 milijuna albuma. A band je već krenuo na novu svjetsku turneju, a time je i datum zagrebačkog koncerta upisao na listu svoje dugo očekivane turneje. Više o ovom londonskom acid jazz funk bendu doznajte na njihovom Instagram profilu.

VIDEO: The Brand New Heavies – Sometimes

Tagged