the brand new heavies

The Brand New Heavies – londonska acid jazza scena nakon 11 godina ponovno u Zagrebu

Autentični jazz / funk / soul / R’n’B sastav, The Brand New Heavies, održat će koncert u Tvornici kulture, u okviru koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions. Pioniri londonske acid jazz scene, The Brand New Heavies, uspjeli su svoju veliku ljubav prema funk grooveu iz sedamdesetih godina, putevima klasičnog soula u eri u kojom dominira hip-hop, transformirati u sofisticirani zvuk. Koncert će se održati u nedjelju, 27. listopada 2019. godine u 21 sat, a za preparty and afterparty zaduženi su DJ Phat Phillie & Ilija Rudman. Cijena ulaznice iznosi 150 kuna.

O Brand New Heaviesima

Band je osnovan 1985. godine kao instrumentalni sastav inspiriran rijetkom, ali tada aktualnom groove clubbing scenom u Londonu. Ubrzo nakon osnivanja bend se nadopunjuje puhačkom sekcijom i vokalima. Posljednjih godina radili su na novom albumu.

Osnivači benda, Jan Kincaid i Simon Bartholomew, ujedno su i kantautori i producenti koji iza sebe imaju cijeli niz uspješnica, od kojih je 16 pjesama ušlo na svjetske top 40 liste i do sada su ukupno prodali više od 2,5 milijuna albuma.

Band je već krenuo na svjetsku turneju, a time i datum zagrebačkog koncerta upisao na listu svoje dugo očekivane turneje.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

2 thoughts on “The Brand New Heavies – londonska acid jazza scena nakon 11 godina ponovno u Zagrebu

Comments are closed.