terry francis :: peti kupe zagreb :: 2022.

Terry Francis, legenda britanskog tech housea, nastupa u klubu Peti kupe

Otkako je 1997. godine osvojio nagradu časopisa Muzik za najboljeg novog DJ-a, Terry Francis je krenuo meteorskim usponom do slave. Ujedno, on je i uvijek rado viđen gost u Hrvatskoj. A oni koji se dosad nisu upoznati s njegovim besprijekornim vještinama miksanja i instinktivnom sposobnošću animiranja publike, imaju novu priliku za to. I to u subotu, 3. prosinca 2022. godine u zagrebačkom klubu Peti kupe.


Danas poznat kao legenda britanskog tech housea, najdugovječniji rezident kultnog kluba Fabric i osnivač znamenitih Wiggle partyja, DJ Terry Francis probijao se godinama kroz underground scenu. I to sve do objave albuma Architecture koji ga je lansirao do uspjeha. S Nathanom Colesom i prijateljima 1994. počinje s Wiggle večerima, koje ubrzo postaju omiljeni underground house događaj u Londonu.

Uslijedila je globalna prepoznatljivost, a krenule su i Terryjeve turneje

Njih je održavao po Americi, Australiji i Dalekom istoku, ali nastupio je i u skoro svakoj zemlji u Europi. Također, snimao je za prestižne etikete. A svako etiketiranje njegovog stila prilično je besmisleno, jer Terry radi ono što i svi najbolji DJ-i – briše granice između prošlosti i sadašnjosti kako bi stvorio budućnost. On uvijek svira iz srca. Više o ovom već legendarnom britanskom DJ-u doznajte na Wikipediji.

Londonskom majstoru u Petom Kupeu se pridružuju intrigantni domaći izvođači. Miro/UC je, po mnogima, alfa i omega dalmatinske scene. Upamćen je kao osnivač kolektiva Underground Control, vlasnik splitskog Judinog drva te organizator festivala i partyja. Kobali i Chuba Chubs mladi su i perspektivni DJ-i. Već dobro primijećeni u zagrebačkom noćnom životu zbog svoje sposobnosti privlačenja publike.

VIDEO: Terry Francis at Loveland Weekender 2015

Tagged