DJ Tijana T - 2020

Techno diva Tijana T nastupa na proslavi punoljetnosti kluba Masters – proslavu začinjavaju DJ Felver i Mimi

Punoljetnost donosi slatka prava, ali i obaveze, no klub Masters je svoju odgovornost u prezentiranju najkvalitetnije elektroničke glazbe pokazao i u posljednjih 18 godina. U tom su razdoblju ovdje nastupili svi najvažniji akteri domaće scene, ali i sjajna svjetska imena. Upravo ove nedjelje, 27. rujna 2020. godine, jedini klub među teniskim terenima slavi svoju 18. godišnjicu! Neuništiv i u korona ozračju, Masters svoju punoljetnost započinje nastupom beogradske techno dive Tijane Todorović. Iako je još donedavno letjela na nastupe na svim kontinentima, i Tijanu T smo u posljednje vrijeme mogli čuti samo na online streamovima. Svoj stav kako se muziku ne smije zaustavljati ni u najgorim okolnostima demonstrirat će na terasi Mastersa pet godina od posljednjeg gostovanja u ovom klubu. A da je glazba “čarobno transcendentno iskustvo”, ova miljenica partijanera diljem svijeta dokazat će u društvu dvojice mušketira koji su svih ovih godina ostavili pečat u Mastersu – DJ Felver i DJ Mimi začinit će proslavu koja počinje već u 16 sati i protegnut će se do ponoći.

Vrijeme u karanteni provodili smo bez kolektivnog plesa. Kako si ti doživjela taj zahtjevni period u kojem muzika i ples nisu došli do izražaja?

DJ Tijana T: Moram priznati da su mi mjere koje smo imali u Srbiji jako teško pale. Nisam mogla sebi objasniti zašto po četiri dana ne smijemo izaći iz kuće ni da bacimo smeće i ne mislim da je išta od tih mjera bilo zdravo i opravdano, što se kasnije i ispostavilo kao točno. Imala sam jaku potrebu da učinim nešto za ljude oko sebe i da nekako pomognem da se prebrodi cijela situacija. Imala sam jedan veliki projekt – 12 sati sam puštala muziku sama u praznom klubu Drugstore u Beogradu, tijekom trajanja policijskog sata. Zaključala sam samu sebe u klub i dala posljednji atom snage u taj set i live stream. Tijekom streama su prikupljene donacije za sve zaposlene u klubu koji su u tom periodu ostali bez primanja. Kolektivni ples i to transcendentno iskustvo prepuštanja muzici je nešto što civilizacijski postoji oduvijek i čini mi se da se neće moći tek tako ukinuti i zamijeniti nekakvim virtualnim doživljajima.

DJ Marijan Felver - 2020

Kako si provodila to vrijeme?

DJ Tijana T: Hodala sam najmanje dva sata dnevno u dozvoljenim terminima, sređivala kuću, preslušavala gramofonske ploče, kuhala svaki dan, gledala stare fotografije, obnovila kontakte s dragim ljudima koji su daleko i za koje se nije našlo vremena u posljednjih nekoliko godina intenzivnih putovanja. Ako je sudeći po društvenim mrežama, imala sam vrlo sličnu dinamiku kao i svi ostali. Trudila sam se ostati aktivna muzički koliko god je moguće.

Mnogi smo u izolaciji imali puno vremena za preslušavanje razne muzike. Što si ti slušala? Jesi li otkrila kakvu novu uzbudljivu muziku?

DJ Tijana T: Iskoristila sam to vrijeme da preslušam vlastitu kolekciju ploča. Posljednjih pet – šest godina sam toliko mnogo putovala da sam sve u životu radila u letu. Nakupilo se ploča koje sam kupovala, a nisam stigla preslušati, ploča koje nisam dugo vrtjela i zaboravila kako zvuče. Zahtjevnih albuma čije sam slušanje odlagala za “pravi trenutak”. Dosta toga sam poslušala i bila jako zadovoljna onim što sam našla.

DJ Mimi - 2020

Što ti se čini kakva će u novom normalnom biti budućnost muzike i plesnih događanja?

DJ Tijana T: Voljela bih imati dar gledanja u budućnost i da mogu odgovoriti na ovo pitanje. Zaista ne znam. Trenutno postoje dvije tendencije, jedna je simulacija živih događaja u virtualnom svijetu, drugo su događaji na kojim je publika razdvojena na “sigurnoj” distanci. Iskreno, ništa mi se od toga ne sviđa. Uz bojazan da zvučim zadrto i staromodno, rekla bih da se u oba slučaja gubi suština iskustva događaja ove vrste.

Slušali smo te prije godinu dana podno Mastersa na Stereotipu. Što očekuješ od ovog nastupa u novim okolnostima?

DJ Tijana T: Očekujem puno dragih prijatelja iz Zagreba, radost što se uopće možemo okupiti i plesati. Očekujem da mi sva muzika zvuči kao da je čujem prvi put budući da sam napravila malo dužu pauzu u puštanju i slušanju muzike. Radila sam u Mastersu prije točno pet godina, na isti ovaj vikend u rujnu 2015. godine. Ta magična noć označila mi je ulazak u novi životni ciklus. Neka ovo poslijepodne u Mastersu bude podjednako snažno iskustvo.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “Techno diva Tijana T nastupa na proslavi punoljetnosti kluba Masters – proslavu začinjavaju DJ Felver i Mimi

Comments are closed.