16. kazališni kamp - teatar tirena - 2020

Teatar Tirena organizira Kazališni kamp u kojem će održati šest kazališnih radionica

U Teatru Tirena će se po 16. put održati Kazališni kamp – niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 16. Tirenin kamp odvijat će se u Zagrebu od 24. lipnja do 5. srpnja 2020. godine djelomično online preko platforme Zoom, a djelomično offline u prostoru Teatra Tirena.

U 15 dosadašnjih Kampova održano je 186 radionica u kojima je sudjelovalo preko 1100 polaznika! 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.

Ovogodišnji Kazališni kamp započinje online radionicom scenskog pokreta Ekran pokreta koju će voditi koreografkinja i plesna pedagoginja Tihana Strmečki. Korištenjem strukturirane improvizacije, radit će se na osvještavanju ravnoteže, kvalitete, dinamike i tempa pokreta, prisutnosti u prostoru i odnosa tijelo – ekran – rekvizit.

Online će se održati i radionica Dramsko pisanje. Pod vodstvom dramaturginje i dramske spisateljice Nine Horvat polaznici će proći kroz cijeli proces rada na dramskom tekstu, od ideje, preko sinopsisa, scenoslijeda, sve do raspisivanja scena.

Online radionica Kamišibaj: umjetnost pripovijedanja u slikama koju će voditi dramska pedagoginja Iva Nemec služi kao uvod i upoznavanje s osnovama kamišibaja.

Offline, odnosno uživo, održat će se tri radionice

Radionicu klauniranja Pun kufer smijeha vodit će glumica, lukarica i klaunesa Marijana Matoković. Kroz igru i improvizacije svatko će imati priliku pronaći klauna u sebi i detektirati koje su njegove karakteristike. Tijelo je jedan od osnovnih instrumenata svakog izvođacˇa, a za klauna sredstvo za iskazivanje emocija. Za klauna su emocije uvijek prisutne i ne srami ih se pokazati.

U radionici Rad na monologu polaznici će pod vodstvom glumice Petre Težak učiti o tome kako izabrati monolog, analizirati tekst, podtekst i kontekst, kako kreirati lik u odnosu na psihofizičke osobine izvođača te istraživati rečenični smisao.

Radionica Ritam metar namijenjena srednjoškolcima i studentima pod vodstvom dramaturginje i dramske pedagoginje Maje Sviben polazi od pitanja: kako poeziju prenijeti na pozornicu? Kao što su tv-serije zamijenile romane u nastavcima, tako je čitanje i, prvenstveno, slušanje, poezije, za mlađe generacije zamijenila pop glazba. Današnji mladi s poezijom se susreću prvenstveno preko njene uglazbljene varijante.

O Kazališnom kampu Teatra Tirena

Kazališni kamp je već šesnaest godina kazališni i dramsko – pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima.

Sve informacije o tome kako se prijaviti za radionice na ovogodišnjem Kazališnom kampu možete pronaći na Tireninoj web stranici tirena.hr.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - -

1 thought on “Teatar Tirena organizira Kazališni kamp u kojem će održati šest kazališnih radionica

Comments are closed.