teatar poco loco - predstava "priča mi se priča" - 2022.

Teatar Poco Loco vraća se na Ribnjak s novom sezonom pričaonice “Priča mi se priča”

Nakon dvogodišnje pauze uslijed pandemije koronavirusa, “vođeni snažnim porivom da ne odustaju, ponajviše zbog strepnje da sve te silne priče neće biti ispričane”, Teatar Poco Loco vraća se pred zagrebačke klince! Tako ovaj teatar za djecu donosi pričaonice “Priča mi se priča” i čak osam bajki! Riječ je o 14. sezoni ove, među zagrebačkom publikom omiljene forme. A ona uključuje koncertno čitanje bajki uz glazbu i ilustracije uživo.


Dugoiščekivane bajke Teatra Poco Loco bit će izvedene u periodu od 6. veljače do 27. ožujka 2022. godine. Izvedbe će biti u već uobičajenim terminima – nedjeljom u 10.30 i 11.30 sati u Centru mladih Ribnjak. Ovosezonski ciklus pričaonice Priča mi se priča uključuje šest već prije izvođenih bajki. To su Trnoružica (6. veljače), Djed i repa (13. veljače), Ružno pače (20. veljače), Vuk i sedam kozlića (6. ožujka), Princeza i žabac (13. ožujka) te Crvenkapica (20. ožujka).

Uz tih šest, još će dvije bajke biti premijerno biti ispričane domaćoj publici

To su Baka Zima (27. veljače) i Kraljevna na zrnu graška (27. ožujka)! Dodajmo da od ove sezone Teatar Poco Loco promovira i nove formate. Tako će predstaviti tri audio priče i video spotove s albuma Orkestra Pokoloka, na kojem se nalaze popularni songovi iz omiljenih priča.

Priče pričaju i izvode Maja Katić, Zrinka Kušević, Dunja Fajdić, Renata Carola Gatica, kao i brojni suradnici glumci i umjetnici To su Petra Bokić, Hana Lukas Midžić, Nikola Nedić, Fabijan Komljenović, Maja Kovač, Marko Movre, Lea Đido Božak, Vera Pfaff, Nikša Marinović i Ivan Horvat. Unatoč ograničenim kapacitetu posjetitelja, cijena ulaznice ostaje 20 kuna. Cilj i želja Teatra Poco Loco je da “kazalište bude dostupno svima!”

Teatar Poco Loco – kako je priča započela?

Projekt Priča mi se priča nastao je 2014. godine s ciljem osiguravanja adekvatnog sadržaja za one najmlađe. Projekt je osmišljen kao pripovijedanje bajki. Profesionalni glumci uz pratnju profesionalnih glazbenika i animiranih ilustracija čitaju poznate i manje poznate priče u formatu koncertnog čitanja. Time se želi istaknuti važnost pripovijedanja i vrijednost čitanja. Forma je obogaćena s vizualnim efektima i glazbom s instrumenata koja se izvodi uživo. Tako djeca povezuju sadržaj s određenom audiovizualnom senzacijom i dobivaju priliku upoznati različita glazbala.

Uz ovaj popularni format, Teatar Poco Loco se intenzivno bavi približavanjem pripovijedanja djeci kroz različiti online forme. To su audio priče i video spotovi, a tu je i novi interaktivni online projekt u kojem će se djeca iz vlastitog doma moći družiti s omiljenim likovima iz bajki. Promocija online formata održat će se tijekom veljače i ožujka 2022. godine. Dodajmo da audio priču Kraljevna na zrnu graška možete slušati na Youtubeu. Više informacija o Teatru Poco Loco doznajte na mrežnim stranicama na adresi teatarpocoloco.hr.

Video: Teatar Poco Loco – predstava “Priča mi se priča”

Tagged