basne za nas danas - kazalište prijatelj - hrvoje zalar i anja đurinović - 2021.

Teatar na Trešnjevci poziva na premijeru predstave “Basne za nas danas”

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka predstavlja premijernu izvedbu dječje predstave “Basne za nas danas”. Tom predstavom koja je na rasporedu u petak, 1. listopada 2021. godine, Teatar na Trešnjevci otvara sezonu predstava za djecu. Ova nova predstava Kazališta Prijatelj nastala je u dramatizaciji i režiji Hrvoja Zalara.

Predstava na scenu donosi pet priča inspiriranih Ezopovim i La Fontaineovim basnama. Likovi na sceni ukorijenjeni su u današnji svijet i našu svakodnevicu pa dječjoj publici likovi životinja postaju prepoznatljive osobe iz svakodnevnog života.


Riječju, pjesmom, plesom i transformacijama Hrvoje Zalar i Anja Đurinović na scenu donose niz duhovitih likova. Oni ujedno zabavljaju publiku, ali i imaju odgojnu funkciju na iznimno nenametljiv način. Glazba za predstavu potpisuje Šimun Matišić, dok je tekst songova napisao Hrvoje Zalar. Za scenski pokret zaslužna je Maja Đurinović, kostime Silvija Kragić, a plakat je oblikovao Martin Zalar. Repriza predstave održat će se u subotu, 30. listopada s početkom u 10 sati u CeKaTe-u. Više o Kazalištu Prijatelj doznajte na mrežnim stranicama na adresi kazalisteprijatelj.eu.

Video: Kazalište Prijatelj – Najava predstave “Basne za nas danas”

Tagged