20. tabor film festival I 2022. logo

Tabor Film Festival za 20. godišnjicu predstavlja novo slavljeničko ruho

2022. godine se navršava punih dvadeset godina otkako postoji Tabor Film Festival! A ovaj filmski festival na nekoliko ljetnih dana pretvara Zagorje u meku za sve ljubitelje kratkog metra, kao i glazbe i opuštenog druženja. Unatoč kriznim vremenima i brojnim izazovima kontinuitet održavanja Tabora nikada nije prekinut. Uz to, podsjetimo, od 2021. godine festivalsko vodstvo preuzeli su Marin Leo Janković i Sabrina Herak Smoković iz SABMARINE produkcije. Oni su već na prethodnom izdanju najavili nove smjerove razvoja festivala. Svježe ideje i okrugla godišnjica stoga su i više nego dovoljan razlog da se naš najdugovječniji međunarodni festival kratkog filma odjene u redizajnirano, slavljeničko ruho!


Novi vizualni identitet potpisuje Verlauf, čija dizajnerska promišljanja odišu maštovitim i hrabrim rješenjima. Autor se u odabiru kolorita vodio zelenom bojom koja dominira zagorskim krajolikom, a tipografski tretman u kojem je svako slovo uže ili kraće od prethodnog suptilno nam sugerira da se radi o filmovima kratkog formata. Ponavljajući logotip inspiriran je pak nizanjem filmskih sličica, ali i ritmom muzike koja je relevantan dio festivala. On demonstrira fleksibilnost i prilagodljivost novog identiteta svim formatima i medijima s kojima se može susresti.

S proljetnim je zrakama zahuktavanje za jubilarni 20. Tabor Film Festival počelo! A ako se po vizualu dan poznaje, čeka nas jedno izuzetno filmsko i glazbeno druženje u Velikom Taboru! Podsjetimo, na najveći Festival kratkog filma održat će se od četvrtka do nedjelje, od 7. do 10. srpnja 2022. godine! S novim webom Festivala počela je i prodaja ulaznica za ovogodišnje festivalsko druženje, a više informacija potražite na taborfilmfestival.com.

Tagged